Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ierse consumenten kopen meer biologische producten

Steeds meer Ierse consumenten kopen biologisch voedsel. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Bord Bia. In totaal heeft 33 procent van de Ierse consumenten de afgelopen week een biologisch product gekocht. Dit betekent een stijging van 2 procent vergeleken met 2008, terwijl de verkoop van biologische voeding juist stabiel bleef het afgelopen jaar.

Uit het onderzoek bleek verder dat 30 procent van deze consumenten meer biologische voeding kopen dan vorig jaar. Het merendeel van 62 procent gaf aan voor hetzelfde bedrag te kopen. Groente en fruit zijn de belangrijkste categorieƫn, toch neemt ook de populariteit van zuivel en vlees toe, respectievelijk 73 en 69 procent van de biologische kopers kochten het afgelopen jaar dergelijke producten.

Twintig procent van de niet-biologische kopers zegt dat zij 'waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk' biologische producten gaan kopen in de toekomst. Het onderzoek maakt deel uit van de National Organic Week, gecoƶrdineerd door Bord Bia.