Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eigen verkoopwagen is weloverwogen keuze

Met goed geweten snacken bij Pomms'

De allerlekkerste snacks maken, dat is het streven van Pomms', een opmerkelijke nieuwkomer in de snackbranche. Het jonge bedrijf speelt in op de groeiende vraag naar verantwoorde voeding. Pomms' werkt nauw samen met Hollandse biologische boeren, maakt ambachtelijke snacks volgens grootmoeders' recept en onderneemt dier- en milieuvriendelijk.

De twee oprichters Ruud Boeve en Niels Tijthoff zijn het erover eens: de traditionele snackbar is klaar voor een nieuw hoofdstuk. Niels: "De consument van nu wordt bewuster en stelt steeds hogere eisen aan kwaliteit en herkomst van voeding. Ook snacks zullen er aan moeten geloven. Pomms' staat voor kwaliteit en verantwoord ondernemen maar wel met een trendy, eigenwijze uitstraling. Snacken bij Pomms' past helemaal in de tijdsgeest van nu."Friet, kroketten, frikandellen en hamburgers zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse snackcultuur. Ook bij Pomms' vormen ze de basis van het assortiment. Ruud: "Wij zijn geen luxe snackbar met chique smaken en aparte combinaties, integendeel. Wij maken oer‐Hollandse snacks maar dan wel met de beste natuurlijke ingrediënten. Dus zonder kunstmatige toevoegingen en vage e‐nummers." Pomms' friet wordt gemaakt van biologische aardappelen en is vers gesneden in de schil. Het vlees voor de kroketten en hamburgers (100% biologisch rundvlees) komt van de Aberdeen Angus-koeien die vrij rondlopen in een Brabants natuurgebied.

Alle snacks worden bij Pomms' volgens eigen receptuur bereid. Elk product beschikt over een ingrediëntenwijzer zodat de consument exact weet wat erin zit en waar de ingrediënten vandaan komen. "Maar Pomms' staat voor meer dan lekker eten" licht Ruud toe. "We bieden iedereen een gezonder alternatief. Gezond betekent bij Pomms' niet alleen minder vet, meer vezels of vers fruit. Gezond staat ook voor gezond verstand." Beide ondernemers zien het als een grote uitdaging om de snackbar gezonder en duurzamer te maken. Naast het gebruik van plantaardige oliën en verantwoorde lokale ingrediënten, werkt Pomms' met energiezuinige apparatuur en milieuvriendelijke verpakkingen. Zonnepanelen worden in de nabije toekomst ingezet om duurzame energie op te wekken.

De snacks van Pomms' zijn vooralsnog exclusief te koop bij de eigen verkoopwagen op festivals en evenementen in Nederland. "Dat is een weloverwogen keuze", aldus Niels. "Op deze manier zijn we mobiel en dus flexibel en kunnen we Pomms' introduceren aan een zeer groot en divers publiek. Onze ambitie is uiteraard om door te groeien tot vaste verkooppunten. Dat mensen straks op de hoek van de straat een Pomms' frietje kunnen kopen, daar gaan we voor!"

Kijk voor meer informatie op de website www.pomms.nl

Publicatiedatum: