
Abonneren
Vacatures
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Eigen verkoopwagen is weloverwogen keuze
Met goed geweten snacken bij Pomms'
De twee oprichters Ruud Boeve en Niels Tijthoff zijn het erover eens: de traditionele snackbar is klaar voor een nieuw hoofdstuk. Niels: "De consument van nu wordt bewuster en stelt steeds hogere eisen aan kwaliteit en herkomst van voeding. Ook snacks zullen er aan moeten geloven. Pomms' staat voor kwaliteit en verantwoord ondernemen maar wel met een trendy, eigenwijze uitstraling. Snacken bij Pomms’ past helemaal in de tijdsgeest van nu."
Friet, kroketten, frikandellen en hamburgers zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse snackcultuur. Ook bij Pomms' vormen ze de basis van het assortiment. Ruud: "Wij zijn geen luxe snackbar met chique smaken en aparte combinaties, integendeel. Wij maken oer‐Hollandse snacks maar dan wel met de beste natuurlijke ingrediënten. Dus zonder kunstmatige toevoegingen en vage e‐nummers." Pomms' friet wordt gemaakt van biologische aardappelen en is vers gesneden in de
schil. Het vlees voor de kroketten en hamburgers (100% biologisch rundvlees) komt van de Aberdeen Angus-koeien die vrij rondlopen in een Brabants natuurgebied.
Alle snacks worden bij Pomms’ volgens eigen receptuur bereid. Elk product beschikt over een ingrediëntenwijzer zodat de consument exact weet wat erin zit en waar de ingrediënten vandaan komen. "Maar Pomms' staat voor meer dan lekker eten" licht Ruud toe. "We bieden iedereen een gezonder alternatief. Gezond betekent bij Pomms' niet alleen minder vet, meer vezels of vers fruit. Gezond staat ook voor gezond verstand." Beide ondernemers zien het als een grote uitdaging om de
snackbar gezonder en duurzamer te maken. Naast het gebruik van plantaardige oliën en verantwoorde lokale ingrediënten, werkt Pomms' met energiezuinige apparatuur en milieuvriendelijke verpakkingen. Zonnepanelen worden in de nabije toekomst ingezet om duurzame energie op te wekken.
De snacks van Pomms' zijn vooralsnog exclusief te koop bij de eigen verkoopwagen op festivals en evenementen in Nederland. "Dat is een weloverwogen keuze", aldus Niels. "Op deze manier zijn we mobiel en dus flexibel en kunnen we Pomms' introduceren aan een zeer groot en divers publiek. Onze ambitie is uiteraard om door te groeien tot vaste verkooppunten. Dat mensen straks op de hoek van de straat een Pomms' frietje kunnen kopen, daar gaan we voor!"
Kijk voor meer informatie op de website www.pomms.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"