Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mühlviertel in potentie dé bioregio van Oostenrijk

De Oostenrijkse streek Mühlviertel (in het Noordwesten van het land) heeft de potentie om dé bioregio van het land te worden. Dit blijkt uit de resultaten van een enquête die gehouden werd ter gelegenheid van het project 'Bio-Region Mühlviertel'. Ongeveer 23 procent van alle boeren in Mühlviertel zijn biologisch. In Perg zijn 275 bio-landbouwers actief, in Urfahr-Umgebung 407 en in Rohrbacher zijn 606 biologische boeren actief. Absolute leider van het district is Freistadt met 848 biologische boeren.



In de enquête werden 842 mensen gevraagd naar hun ervaringen met Mühlviertel en wat volgens hen de sterke en zwakke punten zijn. Er is volgens hen vooral potentieel voor een bioregio. Met de stelling 'De regio heeft voor mij de potentie om zich te vestigen als een bioregio' was 88,5 procent van de ondervraagden het eens, en slechts 3,6 procent was het oneens.

Ongeveer 53 procent koppelde de regio met het begrip bio. "Uit deze resultaten kan geconcludeerd worden dat de regio Mühlviertel een groot potentieel als bioregio heeft", vertelt projectleider Daniel Breitenfellner. Uit de enquête bleek ook dat meer dan 80 procent de voorkeur geeft aan regionale producten. Meer dan twee derde geeft de voorkeur aan regionale producten van biologische kwaliteit. "Er liggen kansen in het combineren van de kwaliteit van de biologische producten en het regionalisme", aldus Breitenfellner.