Eurocommissaris spreekt over gemeenschappelijk landbouwbeleid

Vijfentwintigste Biozone in Bretagne trekt 15.000 bezoekers

De biologische regionale beurs in het Franse Mûr-de-Bretagne heeft dit weekend meer dan 15.000 bezoekers getrokken. Dit tekent de groeiende bewustwording van het publiek. Mensen leerden tijdens het bezoek meer over de Bretonse biologische landbouw, de integratie van de producten in de catering en waar ze de producten het hele jaar door kunnen kopen.Eurocommissaris voor Landbouw, Dacian Ciolos, opende de 'Biozone' zaterdag. Hij benadrukte dat het nieuw te ontwikkelen gemeenschappelijke landbouwbeleid ten doel heeft om de bio-ontwikkeling te stimuleren. Hij kon echter nog geen uitsluiting geven over het gemeenschappelijk landbouwbudget na 2013. Hier wordt momenteel met zevenentwintig lidstaten over onderhandeld.

Regionaal voorzitter Jean-Yves Le Drian, vertelde dat het doel is om van Bretagne een baanbrekende eco-regio te maken. In het kader hiervan krijgen de biologische boeren bijvoorbeeld meer steun (2 miljoen euro in plaats van 400.000 euro).


Minister Ciolos knipt het lint, gemaakt van gevlochten plant, door met heggenschaar


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.