Voorstel voor differentiatie

'Maak bezoek aan bio-restaurant fiscaal aantrekkelijk'

Restaurants die ambachtelijk werken met biologische producten moeten een lager belastingtarief kunnen hanteren. Dat schrijft Peter Klosse in Misset Horeca, hij wijst naar de wens van de overheid om gezond eten te stimuleren en om jonge mensen goed op te leiden met carrièreperspectief.

Klosse wijst naar ondernemers in de bouw die mede door inzet van hun voorman Eelco Brinkman van de minister van Financiën een lager btw-tarief mogen rekenen voor hun werkzaamheden. Klosse stelt ook een dergelijke tariefsverlaging voor in restaurants. Hij spreekt van een creatieve oplossing waarbij het mes aan twee kanten snijdt.

"De overheid wil graag biologische producten en gezond eten stimuleren. Bovendien wil men jonge mensen goed opleiden en een carrièreperspectief bieden. Maar daarom een register van restaurants die ambachtelijk werken met biologische producten. Maak vervolgens het bezoek aan dergelijke restaurants fiscaal heel aantrekkelijk en je stimuleert precies dat wat je graag wilt", aldus Klosse in zijn column.

Bron: Misset Horeca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.