Kromme Jongens nog één keer bij elkaar

De legendarische band Kromme Jongens wil nog één keer samen optreden en organiseert een spetterend reünie-weekend, voor en door Westlanders. Bovendien duikt de band nog één keer de studio in om nieuwe nummers te maken en wordt er zelfs een boek over de Jongens en het Westland geschreven. De geruchten logen er de afgelopen weken niet om en bleken uiteindelijk toch waar. De bandleden konden de 'druk' niet weerstaan en willen nog één keer vlammen. Het grote publiek, buiten een schare trouwe fans, ging de band pas erkennen om hun veelzijdige liedjes nadat ze uit elkaar waren. Daarom willen de Jongens nog één keer de creatieve samenwerking van weleer proeven.Kromme Jongens – De Reünie (festival in ’t groen)

Vanaf januari dit jaar zijn de plannen al beraamd om volgend jaar een op alle fronten uniek Westlands 'feesie' te organiseren. De Jongens zouden de jongens niet zijn, als dit niet op alle fronten een origineel festijn wordt. Het evenement krijgt de naam “Kromme Jongens – De Reünie’’ mee, met als subtitel 'Festival in 't groen'. Bovendien is ervoor gekozen om met het festival de stichting A.L.S te ondersteunen.

De bedoeling is om zoveel mogelijk Westlanders bij het evenement te betrekken, door bijvoorbeeld de organisatie van een Westlands Ontbijt, een Westlandse Banenmiddag, de 'Westlandse Spelen', een familie-festival Camping en allerlei activiteiten die op het festival aansluiten en die voor Westlanders en Westlandse bedrijven leuk en interessant kunnen zijn. De Kromme Jongens nodigen alle Westlanders uit om mee te helpen aan dit unieke festival.Kromme Jongens – De Reünie wordt gehouden in het derde weekend van juni 2011. De plaats van het evenement wordt nog even geheim gehouden. Wel zal dit het eerste Westlandse popconcert zijn dat volledig Klimaatneutraal is, door biologische landbouw 'credits'. Bovendien zullen bekertjes e.d. van afbreekbaar en hernieuwbare grondstoffen gebruikt worden.Nieuw werk

De bandleden gaan de komende tijd niet alleen besteden aan de voorbereiding van de reünie, maar ook om liedjes te maken over de nog vele 'onbezongen' onderwerpen. Hoewel het vrijwel onmogelijk is om uit de kosten te komen bij het uitbrengen van een nieuwe geluidsdrager, wil de band nog één keer een creatieve inspanning leveren. Holger Schwedt is inmiddels gecontracteerd om de CD te produceren. Holger is zijn carrière begonnen als producent van de Kromme Jongens en is nu de bekendste producer van Nederland. Hij werkte reeds eerder met o.a. BlØf, Anouk en Direct en is de ontdekker van bands als Van Velzen en Miss Montreal. Ook speelt de band met de gedachte om voor één of meer songs een videoclip te maken.Website

Om het nieuws omtrent de reünie te volgen wordt een aparte festivalwebsite ontwikkeld, www.krommejongensdereunie.nl. De site zal eind september 'on line' gaan, maar het nieuws kan ook via de verschillende kranten gevolgd worden. Via de festivalsite kunnen dan ook kaarten voor het festival worden gekocht en kan men zich opgeven als vrijwilliger. Voor informatie over de band zelf, surf dan naar www.krommejongens.com.

Persconferentie

De Kromme Jongens zullen begin oktober een persconferentie geven voor genodigden, waarin zij hun plannen nader toelichten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.