Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vanaf volgend jaar geen subsidie meer voor isolatieglas

Huiseigenaren die dubbelglas willen plaatsen moeten snel zijn: de subsidie voor isolatieglas stopt aan het eind van dit jaar. Met deze subsidie wordt nu nog 35 euro per vierkante meter geplaatst glas vergoed.

De subsidie voor isolatieglas is bedoeld voor eigenaar/bewoners en Vereniging van Eigenaars (VvE's) van huizen die uiterlijk op 1 januari 1995 zijn opgeleverd. Per woning moet minimaal 5 vierkante meter glas geplaatst worden van HR+ of HR++ kwaliteit, met een maximum van 1100 euro per woning.

Aanvragen gaat via een waardebonsysteem, eigenaar/bewoners of VVE vragen met hun DigiD-code een waardebon aan, deze bon wordt ingeleverd bij de glaszetter. De glaszetter kan de subsidie in mindering brengen op de rekening, of terugbetalen wanneer hij het geld van Agentschap NL heeft ontvangen.

Minder tocht

Mevrouw Feikens uit het Groningse Alteveer heeft gebruik gemaakt van deze subsidie. In de zijgevel van haar huis zijn twee grote enkel glas ramen van in totaal 8 vierkante meter vervangen door HR++ glas. ‘Ik wilde dit glas sowieso al vervangen maar door de subsidie heb ik meteen voor het glas gekozen dat echt de minste warmte doorlaat. Het tocht nu veel minder in huis!’, vertelt mevrouw Feikens enthousiast. Inmiddels heeft ze ook al andere huiseigenaren op de subsidie gewezen.

Ook alle 70 appartementen van de Kralingerhoutflat in Rotterdam zijn het afgelopen jaar voorzien van meer dan 2200 vierkante meter HR++ glas. De 10 verdiepingen hoge flat stamt uit de jaren '50, was nog voorzien van enkel glas en ook de kozijnen moesten vervangen worden. De bewoners zijn lid van de Vereniging van Eigenaren (VVE) en besloten tot een groot renovatieproject. Hierbij zijn zowel de kozijnen als de ramen vervangen.

"Door de subsidie op isolatieglas en het lagere BTW tarief hebben we toch een aardige meevaller gekregen," aldus voorzitter Van Schaik van de VVE. "En het leuke is dat de bewoners niet alleen heel tevreden zijn omdat ze minder tocht hebben, maar tegelijkertijd is er veel minder geluidsoverlast in deze Rotterdamse flat. Dus we vangen meerdere vliegen in één klap."

Bron: Duurzaam Gebouwd

Publicatiedatum: