Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foodwatch pleit voor hygiënesticker restaurants

Restaurants moeten voortaan een sticker op hun voordeur hebben waarop consumenten in een oogopslag kunnen zien hoe het is gesteld met de hygiëne in de keuken. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van de klant, keukens worden daardoor ook schoner. Daarvoor pleit consumentenorganisatie Foodwatch.

De organisatie wil dat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) haar inspectierapporten gebruikt om alle eetgelegenheden in Nederland van een smiley te voorzien. Een hoofdje met een brede grijns staat garant voor een schone keuken, een sombere gezichtsuitdrukking betekent dat er het nodige schort aan de hygiëne.

In Denemarken wordt sinds tien jaar gebruik gemaakt van dit systeem en het werkt prima, aldus Foodwatch-woordvoerder Bart van Opzeeland. "De restaurantkeukens zijn er beduidend schoner op geworden en de inspectie kond daardoor omlaag."

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is geen voorstander van het plan. "Een controle is een momentopname en een restaurant wordt zo onnodig in een kwaad daglicht gesteld", aldus een woordvoerder van de horecakoepel

Bron: RetailNews
Publicatiedatum: