Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Korting op grondprijs door extra duurzaamheidsvoorzieningen

Het college van B&W in Oost-Gelre heeft onlangs de grondprijzen van twee projecten vastgesteld. De burger bepaalt hoeveel de gemeente bijdraagt aan extra duurzaamheidsvoorzieningen.

Het idee is simpel. Des te meer energiemaatregelen des te meer korting op de grondprijs. Wethouder Paul Wentink: "Samen met het welstandsvrij bouwen mogen we toch wel spreken van een unieke combinatie: stimuleren van duurzaamheid en minder regels."

De energieprestatie van elke nieuwe woning moet aan een bepaalde norm voldoen, aldus Wentink. "Het is echter mogelijk om nog energiezuiniger te bouwen. Daarvoor is vaak een extra investering nodig. De gemeente Oost-Gelre wil de kopers hierin tegemoet komen en de extra energiemaatregelen stimuleren. Daarom geven we korting op de grondprijs."

Deze is echter alleen van toepassing op de kavels voor particuliere opdrachtgevers. Wentink: "We hebben voorlopig 500.000 euro gereserveerd voor deze gemeentelijke premie. Dit geld gaat rechtstreeks naar de individuele bouwers."

Bron: Duurzaam Gebouwd
Publicatiedatum: