Gelijkwaardigheidsovereenkomst zal handel vergemakkelijken

'Veel kansen op EU-markt voor biologische ingredienten en producten uit VS'

De vraag naar biologische producten in de EU blijft groeien, dit biedt kansen voor Amerikaanse exporteurs van biologische voedingsmiddelen, ingrediënten en onbewerkte producten. Deze handelsmogelijkheden worden ook nog eens versterkt door de recente besprekingen over een equivalentieakkoord tussen de VS en de EU.

De overgrote meerderheid van de biologische verwerkte voedingsmiddelen en dranken in Europa worden nog steeds door lokale producenten geproduceerd. De ingrediënten worden vanuit de hele wereld geimporteerd, vaak via gespecialiseerde internationale handelaren. Hierin liggen kansen voor Amerikaanse leveranciers. Het gebrek aan verwerkte voedingsmiddelen en dranken uit derde landen in de retailschappen is namelijk gedeeltelijk het gevolg van de enorme papierwinkel.

Hier draagt ook de EU-wetgeving die recentelijk in is gegaan aan bij. Dit kan de handelsafspraken tussen de VS en de EU vergemakkelijken. Deze ontwikkeling vergemakkelijkt het bereiken van een gelijkwaardigheidovereenkomst.

Dit alles staat in het 'EU-27 Organic Products Market Report', klik hier om het volledige rapport in te zien (Engelstalig).


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.