Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gelijkwaardigheidsovereenkomst zal handel vergemakkelijken

'Veel kansen op EU-markt voor biologische ingredienten en producten uit VS'

De vraag naar biologische producten in de EU blijft groeien, dit biedt kansen voor Amerikaanse exporteurs van biologische voedingsmiddelen, ingrediƫnten en onbewerkte producten. Deze handelsmogelijkheden worden ook nog eens versterkt door de recente besprekingen over een equivalentieakkoord tussen de VS en de EU.

De overgrote meerderheid van de biologische verwerkte voedingsmiddelen en dranken in Europa worden nog steeds door lokale producenten geproduceerd. De ingrediƫnten worden vanuit de hele wereld geimporteerd, vaak via gespecialiseerde internationale handelaren. Hierin liggen kansen voor Amerikaanse leveranciers. Het gebrek aan verwerkte voedingsmiddelen en dranken uit derde landen in de retailschappen is namelijk gedeeltelijk het gevolg van de enorme papierwinkel.

Hier draagt ook de EU-wetgeving die recentelijk in is gegaan aan bij. Dit kan de handelsafspraken tussen de VS en de EU vergemakkelijken. Deze ontwikkeling vergemakkelijkt het bereiken van een gelijkwaardigheidovereenkomst.

Dit alles staat in het 'EU-27 Organic Products Market Report', klik hier om het volledige rapport in te zien (Engelstalig).