Rabobank: Regio Utrecht meest duurzame regio van Nederland

De regio Utrecht is de meest duurzame regio van Nederland. Dit is de conclusie van Rabobank Nederland. Voor het onderzoek van Rabobank is de Triple P Monitor ontwikkeld. Dit instrument onderscheidt de kwaliteit van de leefomgeving in een regio in een sociaal, een economisch en een ecologisch deel, oftewel People, Profit en Planet. In de Triple P Monitor krijgt een regio een score voor deze drie dimensies. De regio Utrecht staat met alle drie dimensies in de top 10.

"De regio Utrecht laat zien dat economie, ecologie en maatschappij elkaar niet in de weg hoeven te staan en gelijktijdig kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving", schrijven de onderzoekers in hun rapport. "De Randstad is, met een hoge economische duurzaamheid, niet alleen het centrum van de Nederlandse economie maar beschikt ook over een hoge sociale duurzaamheid, zonder dat dit sterk ten koste gaat van de ecologische waarden. De regio Utrecht spant hierbij de kroon."

Lees voor meer informatie het document 'De Triple P Monitor: Nederland vanuit een duurzaam perspectief'

Bron: Nieuwsbank


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.