Steeds meer mensen nodigen een kok aan huis uit. Dat blijkt uit een onderzoek in de regio Den Haag. Meer dan 70% van de inwoners bekend met het concept 'home cooking'. Bijna eenderde van deze groep geeft aan reeds gebruik te maken van een kok aan huis in plaats van uit eten te gaan. Enkele zelfs met regelmaat. Grootste voordelen van de thuiskok ten opzichte van zelf koken zijn het gemak en de culinaire kwaliteit.
Kok aan huis wint aan populariteit
Gemak, originaliteit en kwaliteit als voordeel. Als voornaamste reden om een diner door een kok aan huis te laten verzorgen noemen de respondenten het gemak in organisatie (37%) en de originele wijze waarop men de gelegenheid kan vieren (30%). 22% van de ondervraagden vindt een goede prijs/kwaliteit verhouding van doorslaggevend belang.
Wel is de vraag naar biologisch verantwoorde ingrediënten verrassend laag, met een score van slechts 7% in deze regio.
Over het onderzoek
Het onderzoek is in mei 2010 in opdracht van Out at Home uitgevoerd door Eline Elbers, als onderdeel van haar afstudeerscriptie voor de Hogeschool TIO Amsterdam. Het betreft een representatieve steekproef onder 385 inwoners (m/v) van de regio Den Haag.

Abonneren
Vacatures
- Financieel Administratief Medewerker
- ICT / Masterdata medewerker
- Medewerker Beleidsuitvoering & Ondersteuning
- Product Manager Glasgroenten
- Jr. Product Manager Glasgroenten
- Teeltspecialist
- Manager Dienstverlening
- (junior/aankomend) Sales Manager
- Teeltspecialist Flower Trials & Home Garden
- Commercieel Directeur
'Home cooking' steeds populairder in regio Den Haag
Kok aan huis: weinig vraag naar biologische ingrediënten
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-11-20 "Chefs waarderen de frisse smaak en de biologische herkomst"
- 2023-11-14 Negenentwintigste Anne&Max geopend in Nijmegen
- 2023-11-10 Basisschoolleerlingen verrast met biologisch ontbijt
- 2023-11-09 Makro Nederland 'technisch failliet' door megaverlies
- 2023-11-06 Fotoreportage Organic Foodfair ter ere van 30-jarig bestaan BD-Totaal
- 2023-10-31 Naturland promoot biologisch met foodtruck
- 2023-10-27 De Nieuwe Winkel opnieuw uitgeroepen tot beste groentenrestaurant ter wereld
- 2023-10-10 EKO-goud voor SLA Amersfoort
- 2023-10-03 Chef Estée Strooker geeft klassieke gerechten een rode bieten-twist in pop-up Bar Bietstro
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"