'Home cooking' steeds populairder in regio Den Haag

Kok aan huis: weinig vraag naar biologische ingrediënten

Steeds meer mensen nodigen een kok aan huis uit. Dat blijkt uit een onderzoek in de regio Den Haag. Meer dan 70% van de inwoners bekend met het concept 'home cooking'. Bijna eenderde van deze groep geeft aan reeds gebruik te maken van een kok aan huis in plaats van uit eten te gaan. Enkele zelfs met regelmaat. Grootste voordelen van de thuiskok ten opzichte van zelf koken zijn het gemak en de culinaire kwaliteit.
Kok aan huis wint aan populariteit

Gemak, originaliteit en kwaliteit als voordeel. Als voornaamste reden om een diner door een kok aan huis te laten verzorgen noemen de respondenten het gemak in organisatie (37%) en de originele wijze waarop men de gelegenheid kan vieren (30%). 22% van de ondervraagden vindt een goede prijs/kwaliteit verhouding van doorslaggevend belang.

Wel is de vraag naar biologisch verantwoorde ingredi├źnten verrassend laag, met een score van slechts 7% in deze regio.

Over het onderzoek
Het onderzoek is in mei 2010 in opdracht van Out at Home uitgevoerd door Eline Elbers, als onderdeel van haar afstudeerscriptie voor de Hogeschool TIO Amsterdam. Het betreft een representatieve steekproef onder 385 inwoners (m/v) van de regio Den Haag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven