Contractcateraars koplopers op het gebied van biologisch
Het hoge aandeel biologisch in de contractcatering is deels een gevolg van de 'verplichting' voor overheids- en semi-overheidsinstanties voor minimaal 40% procent biologische producten te serveren. Deze eis is inmiddels vervangen voor de eis om voor 40% duurzaam in te kopen. Verwacht wordt dat deze aanpassing de opmars van biologische producten niet ten goede komt.
Directeur Leon Harinck van Culistar Catering Den Haag, dat zich toelegt op biologische en duurzame catering, constateert dat vanuit de particuliere sector op dit moment meer vraag komt dan vanuit ministeries, provincies en gemeenten. "Ik vermoed dat het te maken heeft met bezuinigingen van de verschillende overheden. Bedrijven tonen meer interesse. Ze willen een signaal afgeven aan hun klanten."
Hoewel de prijsverschillen tussen regulier en biologisch kleiner worden als gevolg van de toenemende afzet kleiner zullen ze niet verdwijnen. Het puur natuur telen en verwerken van producten kost tijd en ruimte. De opbrengsten zijn ook kleiner. Peter Lamet, directeur van BD Totaal Organic Foodservice, zegt: "De consument kan niet verwachten dat we biologische producten tegen dezelfde lage prijzen aanbieden als gangbare producten. In dat geval moet je terug naar grootschalig en massaal. Daar willen we juist vanaf."
Bron: Misset Catering, 10-08-10