Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Contractcateraars koplopers op het gebied van biologisch

Het aandeel biologisch is in de contractcatering relatief groot. Uit de BioMonitor 2009, uitgegeven door de Task Force Biologische Landbouw en Biologica blijkt dat het aandeel biologisch in de contractcatering in 2009 op 21 procent lag, bijna tien keer zo hoog als het landelijke percentage van 2,3 procent. De groei van biologisch bedroeg over de hele linie 10,8 procent. Doordat de afzet toeneemt, worden de prijsverschillen tussen regulier en biologisch kleiner.

Het hoge aandeel biologisch in de contractcatering is deels een gevolg van de 'verplichting' voor overheids- en semi-overheidsinstanties voor minimaal 40% procent biologische producten te serveren. Deze eis is inmiddels vervangen voor de eis om voor 40% duurzaam in te kopen. Verwacht wordt dat deze aanpassing de opmars van biologische producten niet ten goede komt.

Directeur Leon Harinck van Culistar Catering Den Haag, dat zich toelegt op biologische en duurzame catering, constateert dat vanuit de particuliere sector op dit moment meer vraag komt dan vanuit ministeries, provincies en gemeenten. "Ik vermoed dat het te maken heeft met bezuinigingen van de verschillende overheden. Bedrijven tonen meer interesse. Ze willen een signaal afgeven aan hun klanten."

Hoewel de prijsverschillen tussen regulier en biologisch kleiner worden als gevolg van de toenemende afzet kleiner zullen ze niet verdwijnen. Het puur natuur telen en verwerken van producten kost tijd en ruimte. De opbrengsten zijn ook kleiner. Peter Lamet, directeur van BD Totaal Organic Foodservice, zegt: "De consument kan niet verwachten dat we biologische producten tegen dezelfde lage prijzen aanbieden als gangbare producten. In dat geval moet je terug naar grootschalig en massaal. Daar willen we juist vanaf."

Bron: Misset Catering, 10-08-10
Publicatiedatum: