
Abonneren
Vacatures
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
Top 5 - gisteren
- "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- "Met drie-eenheid soda, groene zeep en schoonmaakazijn kan je alle schoonmaakklussen aan"
- "Meer wederzijds begrip Tweede Kamerleden in voedseldebat na filmvertoning"
- Omschakeling van biologisch legpluimvee naar scharrel of vrije uitloop moet gemeld worden bij Skal en COKZ
- Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen bekend
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Contractcateraars koplopers op het gebied van biologisch
Het hoge aandeel biologisch in de contractcatering is deels een gevolg van de 'verplichting' voor overheids- en semi-overheidsinstanties voor minimaal 40% procent biologische producten te serveren. Deze eis is inmiddels vervangen voor de eis om voor 40% duurzaam in te kopen. Verwacht wordt dat deze aanpassing de opmars van biologische producten niet ten goede komt.
Directeur Leon Harinck van Culistar Catering Den Haag, dat zich toelegt op biologische en duurzame catering, constateert dat vanuit de particuliere sector op dit moment meer vraag komt dan vanuit ministeries, provincies en gemeenten. "Ik vermoed dat het te maken heeft met bezuinigingen van de verschillende overheden. Bedrijven tonen meer interesse. Ze willen een signaal afgeven aan hun klanten."
Hoewel de prijsverschillen tussen regulier en biologisch kleiner worden als gevolg van de toenemende afzet kleiner zullen ze niet verdwijnen. Het puur natuur telen en verwerken van producten kost tijd en ruimte. De opbrengsten zijn ook kleiner. Peter Lamet, directeur van BD Totaal Organic Foodservice, zegt: "De consument kan niet verwachten dat we biologische producten tegen dezelfde lage prijzen aanbieden als gangbare producten. In dat geval moet je terug naar grootschalig en massaal. Daar willen we juist vanaf."
Bron: Misset Catering, 10-08-10
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA