'BioFach mooi podium voor biobranche'

Duitse politica Renate Künast erg betrokken bij bio

Eenmaal per jaar komen op de BioFach belangrijke spelers uit de biologische sector samen. De volgende editie vindt van 16 tot en met 19 februari plaats in Neurenberg. Renate Künast, fractievoorzitster van de 'Grünen' in de Duitse regering, vertelt meer over de BioFach en de Biobranche in het algemeen. "De BioFach is echt een ideaal podium om te laten zien wat de branche te bieden heeft. Het gaat niet slechts om een kleine groep van idealisten, het is inmiddels een heel industrie." De streekgebondhenheid van biologische producten is voor haar, naast de andere voordelen die bio biedt, een groot pluspunt.

Ze heeft ook een duidelijk toekomstbeeld. "We zijn nog maar net begonnen. Ik wilde naar 20 procent biologische landbouw in 2011, dit zal niet lukken, toch zou ik de doelstelling nu zelfs nog hoger inzetten. Biologische landbouw is de oplossing voor de toekomst. Er is geen andere manier om de overbemesting van de bodem over de hele wereld op te lossen." Ze ziet hierin ook een taak voor de EU, door alleen subsidie te geven aan duurzame bedrijven. "Het kan niet zo zijn dat in Duitsland en Europa het merendeel van het geld uitgegeven wordt aan niet-ecologische initiatieven."

Künast ziet het liefst dat de BioFach de regionale uitstraling behoudt, een regionaal platform. "Dit is altijd de charme van de beurs geweest." Ze is het overigens ook eens met de stelling dat biologisch de hele wereld kan voeden. "Bio is de oplossing. Kennisuitwisseling is hiervoor essentieel.

21-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.