EU investeert gaat 6,4 miljard euro in onderzoek en innovatie investeren

De Europese Commissie gaat bijna 6,4 miljard euro investeren in onderzoek en innovatie. Dit pakket heeft betrekking op tal van wetenschappelijke disciplines, overheidsbeleidsgebieden en commerciële sectoren. Doel van deze financiering is grensverleggend wetenschappelijk werk te leveren, Europa concurrerender te maken en bij te dragen tot de oplossing van maatschappelijke problemen zoals de klimaatverandering, de situatie op het gebied van energie, voedselzekerheid en gezondheid, en de vergrijzing. Circa 16.000 deelnemers, afkomstig uit onderzoeksorganisaties, universiteiten en het bedrijfsleven, waaronder 3.000 midden- en kleinbedrijven, zullen van deze financiële injectie profiteren.

Op basis van 'uitnodigingen tot het indienen van voorstellen' en evaluaties zullen de komende 14 maanden subsidies worden toegekend. De officiële publicatie van een groot aantal van die uitnodigingen is gepland voor 20 juli. De economische stimulans die van dit pakket uitgaat, zal naar verwachting meer dan 165.000 banen creëren.

Kandidaten krijgen de kans om op een brede waaier van beleidsgebieden mee te dingen naar financiële middelen uit het zevende kaderprogramma van de EU. Voor gezondheid wordt bijvoorbeeld meer dan 600 miljoen euro uitgetrokken en voor projecten op het gebied van milieuonderzoek is circa 205 miljoen euro beschikbaar. De totale begroting voor de uitnodigingen tot het indienen van voorstellen uit hoofde van het zevende kaderprogramma bedraagt volgend jaar 6,4 miljard euro. Dit is 12 procent meer dan in 2010 en 30% meer dan in 2009.

Bron: Groene Ruimte 20-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.