Maaltijden voor zorg en luchtvaart

Biologische maaltijdproducent Marfo Skal-gecertificeerd

Marfo, maaltijdproducent voor zorg en luchtvaart, ontving onlangs het Skal-certificaat. Marfo mag nu het bekende EKO-keurmerk aanbrengen op de door haar geproduceerde biologische maaltijden. Dit keurmerk staat voor betrouwbaarheid, zorgvuldigheid en maximale zekerheid dat het product volledig biologisch is. Het Skal-certificaat geeft de afnemers van Marfo waaronder ziekenhuizen, verplegings- en verzorgingstehuizen, GGZ en luchtvaart, de garantie dat de ingrediënten van de maaltijden die het keurmerk dragen van biologische oorsprong zijn en dat deze conform de hiervoor geldende richtlijnen geproduceerd zijn. KLM zal als eerste klant een Skal-gecertificeerde biologische kipmaaltijd van Marfo tijdelijk aan boord serveren.

Herman Schaap, directeur Marfo: "Het Skal-certificaat staat garant voor een transparante biologische keten en staat bekend als gezond en natuur- en diervriendelijk met oog voor wat mensen nodig hebben. Wij willen duurzaam werken, met culinaire gastronomische waarden en een realistische prijs als basis. Van oudsher gebruiken wij al verse seizoensingrediënten, met een bekende oorsprong. Ook maken wij zoveel mogelijk duurzame keuzes op het gebied van CO2 emissies, dierenwelzijn, energieverbruik en werkomstandigheden. Daarvoor werken we samen met leveranciers, en diverse platforms. Wij zetten steeds meer biologische producten in, werken met duurzame verpakkingen, reduceerden ons energieverbruik drastisch en hebben bijvoorbeeld waterzuivering op locatie. Stap voor stap verduurzamen we verder."

Over Marfo

Marfo (sinds 2007 onafhankelijk van Martinair) bereidt in Lelystad complete gerechten voor onder meer gezondheidszorg, luchtvaartmaatschappijen en catering. Marfo zoekt constant naar nieuwe wegen om gasten, patiënten en bewoners lekkere, gezonde, authentieke en maaltijden te serveren, van hoge culinaire kwaliteit. Aan het hoofd van de ontwikkelkeuken staat meesterkok Pascal Jalhay. In zijn Creadôme creëert hij eerst alle gerechten in het klein om ze daarna in het groot te vertalen. De maaltijden zijn gevarieerd: van Hollandse kost tot de meest exquise Oosterse schotels, halal- en dieetgerechten. Voor zorginstellingen en ziekenhuizen ontwikkelt Marfo onder de naam Chef Martin innovatieve voedingsconcepten. Marfo bereidt goede vriesverse maaltijden, met meer dagelijkse kwalitatieve keuze voor de individuele patiënt, bewoner of gast. De bereiding gebeurt zoveel mogelijk duurzaam met behoud van kwaliteit en tegen een realistische prijs. Bij Marfo en Chef Martin werken circa 250 mensen. Zie ook www.marfo.com.

13-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven