Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Amerikaanse landbouw schakelt langzaam maar zeker om naar biologisch
Er komen steeds meer biologische producten in de Amerikaanse supermarkten te liggen. Dit toont aan dat de conventionele agrarische sector zich langzaam naar biologisch transformeert. Volgens Michael L. Kahn van het agrarische onderzoekscentrum aan de Universiteit van Washington is de eventuele omschakeling van twee factoren afhankelijk: Sommige mensen houden simpelweg van biologische producten, anderen nou eenmaal niet. En wanneer de markt groeit, zullen automatisch ook meer telers willen omschakelen. De andere factor is dat er een tekort is aan ingrediƫnten om biologische producten te produceren. Om biologische melk te produceren, is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat het vee ook biologische voeding krijgt. Op dit moment is er een tekort aan biologische melk omdat er een tekort is aan biologische veevoeding.
Hij vertelt verder dat er een aantal problemen opgelost moeten worden, hier ligt een rol voor onderzoekers. Onderzoekers helpen mensen om uit te zoeken hoe zij op een economisch rendabele wijze biologisch kunnen gaan werken. Ze helpen de telers bij de controle van ziektes en bij de beslissing welke gewassen geschikt zijn in de regio waar zij willen telen.