Taiwanese landbouwraad COA belooft verbeterde monitoring van biologische producten

Als gevolg van een reprimande voor de lakse controle van biologische producten, heeft de landbouwraad in Taiwan gezworen om de inspecties te verscherpen en harder op te treden omtrent internetsites die biologische producten verkopen.

Het COA kreeg een berisping van 'Control Yuan' omdat zei een bedrijf toestonden om onjuist gecertificeerde producten online te verkopen. De raad werd verweten niet voldoende controles uit te voeren en zij moeten verbeteringen aanbrengen in hun lakse regelgeving. Het COA heeft daarop besloten dat zij de 'herkomst-labels' beter gaan controleren. Na inspectie bleek bijvoorbeeld dat ten onrechte op producten stond dat deze in Yilan County geproduceerd waren.

Het COA heeft vanaf augustus 2009 de labels van 3.934 biologische bedrijven gecheckt, 178 daarvan (4,5 procent) bleek niet aan de regels te voldoen. En bij willekeurige controles van 1.046 biologische producten tussen januari en eind mei 2010, bleken 28 (2,7 procent) van de bedrijven niet aan de geldende normen te voldoen.

De controle van internetwinkels is volgens het COA een stuk lastiger, aangezien de producten niet in de winkelschappen te vinden zijn. Als onderdeel van het initiatief om de controle te verbeteren, zal het COA erop aandringen dat de online verkopers de klanten binnen een dag moeten informeren wanneer blijkt dat zij onjuist gelabelde producten hebben ontvangen. Zij moeten klanten er ook op wijzen dat zij onjuist ge√ętiketteerde producten binnen 10 dagen terug mogen zenden. De online verkopers moeten dit binnen 15 dagen aan de regering melden. De raad zal ook beginnen met een steekproefsgewijze maandelijkse controle en gaat de resultaten hiervan publiceren.

12-07-10


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven