Met een steuntje in de rug, kiezen de campusconsumenten eerder voor een biologisch product. Dat is de uitkomst van een onderzoek van sociaal psychologe Marret Noordewier van Tiber, het Tilburg Institute for Behavioral Economics Research. Albron bood twee weken lang extra biologische producten in de Food Plaza aan. Dat waren zaken als brood, melk, kaas en vlees. De ene week zagen de bezoekers een placemat met stimulerende zinnen als 'Eet u ook graag duurzaam?' De andere week stonden op het placemat meer neutrale zinnen als 'Houd je van lenteweer?' "Het onderzoek bevestigt dat mensen eerder duurzaam consumeren wanneer ze daar op gewezen worden", vertelt Noordewier.
Die uitkomst sluit naadloos aan bij de conclusies van promovendus Robert Gielissen in zijn proefschrift How consumers make a difference, waarop hij 23 juni promoveerde. Consumenten ervaren het gebruik van maatschappelijk verantwoorde producten vaak als morele plicht. Ze zijn bereid hier tien procent meer voor te betalen, maar moeten er dan wel op gewezen worden. Bedrijven zouden hun strategie daarop moeten afstemmen.
Albron constateert dat de behoefte aan biologische producten niet erg hoog is. Peter van den Brandt van Albron: "Als je meer biologische producten gaat verkopen, dan moet je dat dus wel met een campagne ondersteunen."
Bron: UVT, 24-06-10
Hierdoor nam verkoop in Food Plaza toe
Onderzoek Universiteit van Tilburg: biologische campagne prikkelt 'morele plicht'
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards