Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Siete Neef: "Dit weekend starten we met de oogst van de Intense-tomaten"

Volop biologische blad- en vruchtgroenten bij Be-Leaf






Tholen - Bij Be-Leaf worden aan het eind van deze week de eerste biologische pruimtomaten van het ras Intense geoogst. "De verwachtingen zijn redelijk hooggespannen", vertelt Siete Neef, die speciaal een ontheffing kreeg om deze tomaten biologisch te telen. "Deze tomaat van zaadveredelingsbedrijf Nunhems onderscheidt zich van andere tomaten doordat hij zijn vocht vasthoudt. Hierdoor is de Intense-tomaat bijzonder geschikt om te snijden."



Siete Neef spreekt uit ervaring, want naast zijn activiteiten voor Be-Leaf is hij tevens directeur van het biologisch groentesnijbedrijf New Organic World in Veghel. Naast de Intense-tomaten is het biologische vruchtgroentenassortiment bij Be-Leaf behoorlijk uitgebreid, want naast Intense worden er dit seizoen trostomaten en komkommers op biologische wijze geteeld. "Het totale areaal van Be-Leaf is hiermee uitgebreid naar 3,5 hectare. We telen de tomaten nu op de plek waar eerst sla heeft gestaan. Zo hopen we in de toekomst nog beter te kunnen rouleren", vertelt Siete.



Be-Leaf levert naast de vruchtgroenten een grote diversiteit aan biologische bladgewassen. "Momenteel maken rucola, veldsla, spinazie, radijs, mosterdsla, mizuna en tatsoi deel uit van ons biologische assortiment", somt Siete op. "In de specialties blijven we zoeken naar diversiteit. Zo hebben we tegenwoordig ook een zoete variant van de mini-ijsbergsla."



De Intense-tomaten levert Be-Leaf hoofdzakelijk aan handelshuis BioWorld. "Maar we zoeken ook de reguliere handel op met onze biologische tomaten. We merken dat er een goede vraag is naar ons product. Daarbij hebben we veel verschillende verpakkingsmogelijkheden die we onze klanten aan kunnen bieden!"



Voor meer informatie:
Siete Neef
Be-leaf
Maasdijk 43
2691 PA ‘s-Gravenzande
mobiel: 06 20303403
fax: 0174 444446

17-06-10