Natuurboerderij Het Bolhuis wint Bio-Award 2010

Natuurboerderij Het Bolhuis uit Diest heeft zondag, tijdens het slotevenement van de Bioweek, de Bio-Award 2010 gewonnen. BioForum Vlaanderen, organisator van de Bioweek, looft de natuurboerderij voor het succesvol verenigen van landbouw en biodiversiteit. De overige genomineerden voor de Bio-Award waren groothandel BioFresh, biokribbe De Biotoop, Delhaize Group en het Brugse Instituut Ter Groene Poorte.

Met de Bio-Award bekroont BioForum Vlaanderen elk jaar een organisatie of bedrijf dat een wezenlijke bijdrage levert aan de promotie of innovatie van biologische producten. De jury looft winnaar Het Bolhuis als een bedrijf dat de bioproductie overstijgt en dat een voorbeeld is van het succesvol samengaan van landbouw en biodiversiteit.

"Natuurboerderij Het Bolhuis werkt op verschillende vlakken aan biodiversiteit. De boerderij zet zich in voor het behoud van enkele bijna verdwenen rassen van runderen, schapen, geiten en kleinvee. Zo is het één van de belangrijkste fokkerijen van Kempische runderen en Ardense Voskoppen", legt BioForum Vlaanderen de keuze uit. "Daarnaast beheert de Natuurboerderij in nauwe samenwerking met de natuurbeheerders Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos meer dan tachtig hectare natuurreservaat."

De overige genomineerden voor de Bio-Award waren groothandel BioFresh, biokribbe De Biotoop, Delhaize Group en het Brugse Instituut Ter Groene Poorte.

Bron: VILT, 13/06/10 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.