Lekker en gezond lunchen wil iedereen wel. Toch ziet het er bij veel bedrijven vaak droevig uit, met kaas uit plastic in de kantine of saaie producten uit de supermarkt. Dorien Paymans van Lokaal & Lekker komt nu met een innovatief idee en bezorgt sinds deze week lunchkratten met verse en biologische ingrediënten uit het Noorden. Via het Lokaal & Lekker Lunchkrat steun je dus niet alleen de lokale boeren en producenten maar, blijkt uit onderzoek, zorg je ook voor meer gewaardeerde en gezonde medewerkers.
Maar liefst 40% van de medewerkers denkt zelfs dat door goed eten ook minder stress op de werkvloer is. En met een echt lekkere en gezellige lunch maak je natuurlijk ook gemakkelijk indruk op klanten. Goed voor de boer en goed voor jou dus. In het lunchkrat zitten producten met een verhaal die met liefde zijn gemaakt: denk aan versgebakken desembrood, boerenkaas uit Winsum, moestuinjam uit Nieuwolda, aalbessensap uit Kloosterburen en romige melk uit Harlingen. Ze zijn geselecteerd op kwaliteit, versheid, smaak en oorsprong. Je smeert nog steeds je eigen brood maar dan écht lekker.
Naast meer tevreden werknemers kan lekker, puur en eerlijk eten op het werk ook bijdragen aan MVO. Dit aspect van duurzaamheid wordt nog wel eens vergeten. Het eten van biologische en lokale producten zorgt namelijk voor een verlaging van de transport- en energiekosten, stimulering van de lokale economie, behoud van natuur en landschap en verbetering van de gezondheid van de werknemers.
Het Lunchkrat is een initiatief van Lokaal & Lekker, een platform dat in 2011 is gestart onder het motto: 'waarom van ver halen als er dichtbij zoveel lekkers te vinden is'. Dorien Paymans, initiatiefneemster, wil boeren en producenten graag een podium geven en anderen net zo enthousiast maken voor vers, gezond en lekker eten uit het Noorden. Op de website www.lokaalenlekker.nl vind je het verhaal achter de boeren, vissers, bakkers, slagers, tuinders en restaurants bij jou in de buurt. Maar ook heerlijke seizoensrecepten en een online agenda met alle markten, evenementen en workshops in het Noorden. Dorien is ervan overtuigd dat duurzaamheid kan worden bereikt met positieve, pragmatische en stijlvolle oplossingen zoals het Lunchkrat. Daarnaast schrijft, organiseert en adviseert zij regelmatig over gezond en lokaal eten in het Noorden.
Voor meer informatie: www.lokaalenlekker.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Minister Adema was op het verkeerde feestje"
- Hak zet Zeeuwse telers voor het blok: alle groenten en peulvruchten binnen vijf jaar biologisch geteeld
- Amber Elisa de Clercq nieuwe algemeen directeur Landgoed de Olmenhorst
- Generatie X minst bereid meer te betalen voor duurzame producten
- Provincie Fryslân ziet kansen voor Greidhoeke als Bioregio
Top 5 - afgelopen week
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- "High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"
- In huisstof op boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen, blijkt uit nieuw onderzoek
- Lidl zet in op biologische huismerken
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos