Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelt- en locatiemanager

Heb jij kennis en inzicht in het groeiproces van tomaten, of heb je de ambitie dit te leren? Wil jij als geen ander leren begrijpen hoe je de teelt van vruchtgroenten kunt beheersen? Werk je graag zelfstandig maar wil je wel onderdeel zijn van een hecht team? Dan is de rol van Teelt- en Locatiemanager bij Kaaij Kwekerij jou op het lijf geschreven! 

Teelt- en locatiemanager 


Kaaij Kwekerij is na een start in het Westland in de jaren dertig in 2000 verhuisd naar Berlikum (Friesland) om zich te richten op de teelt van trostomaten. De vierde generatie van de familie is inmiddels actief binnen het bedrijf.  

De afgelopen jaren is Kaaij gegroeid. Naast de 10ha bestaande kassen worden er volgend jaar 2 kassen gesloopt zodat er in totaal 14ha moderne kas is bijgebouwd. Met een team van 20 vaste medewerkers en 90 flexibele krachten worden er het hele jaar door tomaten geteeld voor retailers/ groothandel en consumenten. Kaaij Kwekerij is een innovatief en ambitieus familiebedrijf dat continu streeft naar verbetering en duurzaamheid. Zo schakelen ze in de kassen om naar LED-verlichting en wordt de CO2 uitstoot verminderd door de inzet van een warmtepomp. Kaaij Kwekerij kenmerkt zich als een platte organisatie en heeft een open en no-nonsense cultuur, waar mensen met passie en lef samenwerken om de beste resultaten te behalen. 

In Berlikum beschikt het bedrijf over twee teeltlocaties van in totaal 24 hectare. Aangezien tomaten aandacht nodig hebben omdat de teeltomstandigheden geen dag hetzelfde zijn, is Kaaij Kwekerij op zoek naar een Teelt- en locatiemanager voor één van de locaties. Je bent hier verantwoordelijk voor de aansturing van het team en de teelt.   


Functie 

Met oog voor het team ben je verantwoordelijk voor de teelt van 10 hectare kwaliteitstomaten  

 • Je geeft leiding aan het team van teeltmedewerkers in de kas, waarvoor je de roosters verzorgt en alle andere zaken gerelateerd aan je team regelt.  
 • Je ziet toe op een veilige werkomgeving, waarbij je zorgt voor een prettige sfeer en een goed werkklimaat. 
 • Je begeleid en motiveert het team zodat zij zich kunnen blijven door ontwikkelen. 
 • Eindverantwoordelijk voor de teelt in de kas; je beoordeelt de planten en stuurt door middel van klimaatbeheersing, watergift, bemesting, gewasbescherming, etc. 
 • Opstellen van teeltprognoses voor jouw locatie; je bepaalt de rijpheid van de tomaten en hiermee de oogstmomenten.  
 • Je beoordeelt de ontwikkeling van het gewas en verwerkt dit in rapportages om bij te sturen op resultaat.  
 • Actief bijdragen aan verbetervoorstellen met betrekking tot de (bedrijfs)processen.  
 • Je rapporteert aan de Directie. 


Profiel  

Coachend manager met oog voor mens en plant 

Functie-eisen  

 • Bij voorkeur hbo- werk- en denkniveau. Een agrarische of tuinbouwopleiding heeft de voorkeur maar is niet noodzakelijk. 
 • Enkele jaren teeltervaring in een vergelijkbare rol binnen de glastuinbouw is een pre maar geen vereiste. 
 • Kennis en inzicht in het groeiproces van planten is vereist. 
 • Kennis van klimaatcomputers en teelttechniek is gewenst. 
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bereid om Engels te spreken. 

Competenties  

 • Verantwoordelijkheidsgevoel en flexibele grondhouding 
 • Organisatorisch sterk, je werkt planmatig en analyseert de uitkomst 
 • Zelfstandig  
 • Kwaliteitsgericht  
 • Goede communicatieve vaardigheden en goed samenwerken 

 
Standplaats 

Berlikum 


Arbeidsvoorwaarden     

Werken bij Kaaij Kwekerij betekent een professionele bijdrage leveren aan de groei van het bedrijf in een informele omgeving. Er is ruimte voor je eigen inbreng en het nemen van verantwoordelijkheid. Het salaris is passend bij de functie. De CAO Glastuinbouw is van toepassing.   


Reageren  

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan via www.ceresrecruitment.nl. Voor meer informatie kun je terecht bij Saskia Bierma, telefonisch bereikbaar op 06 52 774 019. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op: www.kaaij-kwekerij.nl.

 Kaaij Kwekerij heeft de werving en selectie voor de vacature Teelt- en locatiemanager exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment. Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.