Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inkoper / Sourcing manager Fruit en Groenten

Bij Koninklijke Vezet willen ze vooruit, altijd. Hun nuchterheid, passie en kennis drijft Koninklijke Vezet om hun bestaande producten beter te maken en nieuwe innovaties te lanceren. Als het nog niet bestaat, verzinnen ze de oplossing met de nieuwste technieken. Het zorgt al decennialang voor aanhoudende groei, wat voorlopig nog wel de trend zal blijven in een markt waar de vraag naar gesneden groente, en fruit alleen maar verder stijgt.

Koninklijke Vezet is marktleider op het gebied van gemaksgroente, gesneden fruit, salades en meer. Als het nog niet bestaat, verzint Koninklijke Vezet de oplossing met de nieuwste technieken. Het zorgt als strategisch partner van Albert Heijn en Delhaize al decennialang voor mooie groeicijfers in een markt die continu in beweging is. Als Inkoper Groente & Fruit heb je een substantiële impact op de kostprijzen, kwaliteit en efficiency van het ketenproces binnen Koninklijke Vezet.

Bij Koninklijke Vezet wordt continue gewerkt aan een nog slimmere inrichting van hun bedrijfsvoering, waardoor ze de leidende positie in gemak groente, gesneden fruit, maaltijdsalades, ultra verse maaltijden en koelverse pizza’s waarborgen zijn voor de toekomst.

Om de inkoopafdeling die bestaat uit 7 personen extra te ondersteunen zijn ze per direct op zoek naar een Inkoper/Sourcing manager Fruit en Groenten.

Inkoper / Sourcing manager Fruit en Groenten


Functie

Strategisch bouwen aan sterke duurzame leveranciersrelaties.

Inkoop heeft dagelijks te maken met de steeds heftiger weersinvloeden op de grondstoffen. Op een juiste manier daarop anticiperen is cruciaal voor de continuïteit van de productie. Leverbetrouwbaarheid, kwaliteit, duurzaamheid, betaalbaarheid en relatiebeheer zijn kernwoorden. Je hebt visie, bent daadkrachtig en door snel te anticiperen reageer je makkelijk op veranderingen, zowel binnen onze organisatie als daarbuiten.

Als Inkoper Fruit & Groente lever je actief een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van de inkoopplannen voor jouw assortiment. Tevens ben je vanuit inkoop de liaison tussen Albert Heijn en Delhaize, de interne organisatie en de leveranciers. Deze veelzijdige functie heeft de nodige aandachtsgebieden. Om het overzichtelijk te houden, hebben we die hieronder opgesomd:

 • Verantwoordelijk voor het inkopen van een gedeelte van het groente- en fruitassortiment binnen Vezet.
 • Gezamenlijk opstellen en uitvoeren van inkoopplannen voor jouw assortiment.
 • Behartigen van de belangen van Vezet bij de strategische partner, die voor Vezet het leveranciersmanagement en de prijsonderhandelingen doet met bepaalde leveranciers van het pakket waar jij intern verantwoordelijk voor bent.
 • Het zelf uitvoeren van leveranciersmanagement met de toeleveranciers, om zodoende goede langdurige en duurzame relaties op te bouwen.
 • Verduurzamen van de inkoopketens samen met de strategisch partner van Vezet.
  Bijdragen aan, en implementeren van, de inkoopstrategie samen met je collega’s uit het inkoopteam.
 • Signaleren van mogelijkheden voor verbetering in (inkoop) processen, versheid en kostprijzen binnen het toegewezen aandachtsgebied.
 • Initiëren van verbeterprojecten en meewerken in de uitvoering van projecten.
  Je rapporteert aan de Manager Inkoop.
   

Profiel

Je houdt van dynamiek, en begrijpt de sterk veranderende markt

Om van deze functie een succes te maken is het van belang om je kritische en sensitieve gedragsvaardigen te gebruiken om deze complexe omgeving te kunnen managen vanuit gedrag, houding en ervaring. Bagage, opgedaan in Groente & Fruit industrie, gaat je helpen om de juiste keuzes te kunnen maken in deze complexe wereld. Daarbij is een HBO werk- en denkniveau een vereiste. De overige punten hebben we hieronder uiteen gezet;

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau verkregen door bijv. Agrarische Hogeschool (AHS/HAS), HEAO, Food & Business, International Business & Languages eventueel aangevuld met specifieke inkoopopleidingen zoals NEVI.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring bij voorkeur in de AGF inkoop of gerelateerde sector.
 • Kennis van supermarktketens is een pré.
 • Bekend met de dynamiek en dagelijks veranderende uitdagingen binnen de vers sector.
 • Kwaliteitsgericht werken bij de inkoop van producten.
 • Je kan goed omgaan met stress, bent praktisch en gaat teambewust om met problemen.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.

Competenties

 • Besluitvaardigheid: Zelf beslissingen nemen, hiernaar handelen en knopen durven doorhakken
 • Resultaatgerichtheid: Jij bent gericht op het realiseren van doelstellingen en resultaten en je toont vasthoudendheid bij tegenslagen
 • Analyseren en oordeelsvorming: Jij bent sterk in analyse en pakt door op de uitkomsten daarvan
 • Plannen: Jij zet je werkzaamheden op een systematische wijze op en weet goed hoe je prioriteiten moet stellen
 • Communicatie en contactvaardigheid: Jij bent in staat om effectief te communiceren en contact te leggen met anderen en deze contacten verder uit te bouwen tot een constructieve samenwerking
 • Flexibiliteit: Eigen gedrag of benadering kunnen veranderen om een vastgesteld doel te bereiken
 • Initiatief: Kansen zien en tot actie overgaan


Standplaats

Het bedrijf bevindt zich in Warmenhuizen (Noord-Holland) en is goed te bereiken vanaf de A9, N9, A7 en N2424

 
Aanbod 

 • Een dynamische en uitdagende functie voor 40 uur per week met de mogelijkheid om 1 dag in de week van huis te werken.
 • Een prima salaris.
 • Daarnaast biedt Vezet 25 vakantiedagen en 9,5 ADV dagen op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding én een eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid tot het volgen van interne opleidingen om jezelf te ontwikkelen.
 • Je wordt lid van een gezellig, competent en hardwerkend team.
 • Korting op je sportschoolabonnement en op je aanvullende zorgverzekering.
 • Een mooi bedrijfsrestaurant waar je elke dag heerlijk en gezond kunt eten tegen een aantrekkelijke prijs.


Verder zijn er vele prachtige uitdagingen die horen bij een marktleider en een prettige sociale werkomgeving waar men open en eerlijk met elkaar omgaat. Dat geeft interessante discussies die bewust niet uit de weg worden gegaan, daar wordt Koninklijke Vezet juist beter van. Het zorgt voor een positieve vibe op de werkvloer, waardoor er altijd vol tegenaan kan worden gegaan. Bij Koninklijke Vezet willen ze tenslotte de beste zijn. Met hun nuchtere, hands-on mentaliteit en gezonde dosis humor kan men altijd vrij snel relativeren. Het overall gevoel is, wat ook jij zal ervaren, dat de werknemers allemaal een trots gevoel krijgen van werken bij Koninklijke Vezet. En de bijdrage aan de missie: Gezond eten met meer groente & fruit voor iedereen smakelijk en makkelijk maken.


Reageren

De Werving en Selectie voor de vacature Inkoper/Sourcing manager Fruit en Groenten is exclusief uitbesteed aan Up&Up Talent Solutions.

Voor meer informatie kun je terecht bij Taco van der Louw op +31 (0) 6 53526246 . Sollicitaties uitsluitend via www.up-up-go.com.

 

Up&Up Talent Solutions is recruitment specialist in AGF Agrarische en Food vacatures van MBO+ tot Masters en Executive Search.  Wij zijn persoonlijk, dynamisch en authentiek. Wij werken met een omvangrijke database, social media en gerichte wervingscampagnes. Internationale recruitment met een groot netwerk (o.a. Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika) De marktgebieden zijn: AGF, Food, Agrarisch, Retail (FMCG/ OOH). Ook voor Personal Development en Carrière Advies kun je bij Up&Up Talent Solutions terecht.