Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klantbeheerder landelijk

Als Klantbeheerder bij Alfa Accountants en Adviseurs speel je een cruciale rol in het ondersteunen van onze klanten in zowel de midden- en kleinbedrijf (mkb) als de agrarische sector, afhankelijk van waar jouw voorkeur ligt. Alfa beschikt over 35 kantoren, gevestigd door heel Nederland [klik hier], grote kans dat je dus dicht bij huis kunt werken. Je biedt toekomstgericht advies, stelt jaarcijfers op, bespreekt fiscale gevolgen en geeft advies voor de komende jaren. Je bent de onmisbare schakel tussen de klant en onze specialistische diensten, en je helpt ondernemers hun doelen te bereiken op een duurzame manier.

Klantbeheerder landelijk


Wat ga je doen als klantbeheerder?

Als klantbeheerder ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Je bespreekt de jaarrekening en tussentijdse cijfers, signaleert verbetermogelijkheden bij de klant en adviseert hen in de bedrijfsvoering. Maar net als Alfa, ben jij toekomstgericht en kijk jij liever samen met de klant naar de toekomst in plaats van alleen terug te kijken naar het afgelopen boekjaar. In het kort voer jij de volgende werkzaamheden uit:

 • Advies en ondersteuning: Bespreken van jaarcijfers en toekomstplannen met klanten.
 • Beheer klantenportefeuille: Opbouwen en onderhouden van relaties met klanten en fungeren als het eerste aanspreekpunt.
 • Samenwerken: Coördineren met collega-specialisten zoals juristen, fiscalisten, en duurzaamheidadviseurs om de beste oplossingen voor de klant te bieden.
 • Coachende rol: Voorbereiden van jonge ondernemers op belangrijke gesprekken met banken en andere stakeholders.
 • Documenten reviewen: Beoordelen van rapportages en dossiers die zijn opgesteld door assistenten-accountant.
 • Actief klantcontact: Bezoeken van klanten en nauwkeurige gespreknotities maken, en klanten proactief benaderen om hen te ondersteunen waar nodig.
 • Wet- en regelgeving: Bijhouden van actuele regels en wetgeving en de gevolgen hiervan bespreken met klanten.
 • Administratieve taken: Opstellen en versturen van rekeningen en het beantwoorden van eventuele vragen hierover.

Je werkt in een gezellig en hecht team waarin men oprecht in elkaar geïnteresseerd is. Op een laagdrempelige manier werk je samen met andere klantbeheerders, assistentes en andere collega’s zoals juristen en fiscalisten. Het is namelijk aan jou de taak de juiste mensen in te schakelen bij verschillende vraagstukken. Daarom ben je regelmatig in gesprek met collega’s binnen en buiten je team.


Arbeidsvoorwaarden

Bij Alfa krijg je metéén een vast contract. En meer. Ook ontvang je (gratis) 10 kerncertificaten. Daarmee ben je mede-eigenaar van het bedrijf. Verder;

 • Een competitief salaris.
 • Een individueel keuzebudget van 5,08% van het brutosalaris. Dit is bijvoorbeeld in te zetten voor extra vakantiedagen of extra salaris. een goede pensioenregeling met een eigen bijdrage van 3%. 
 • De mogelijkheid om hybride te werken, een thuiswerkbudget ter waarde van € 500,00 én een thuiswerkvergoeding.
 • 25 vakantiedagen. 
 • Een reiskostenvergoeding of leaseauto. 
 • De mogelijkheid om je op professioneel en persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen. Dat doe je door het volgen van cursussen, trainingen en opleidingen via de Alfa Academy.


Jij bent van betekenis

Groot worden in wat écht telt. Dat doe je bij Alfa. Voor ondernemers, met specialisten. En daar hoor jij bij! Is jouw interesse gewekt en wil jij meer weten over de functie, Alfa of de arbeidsvoorwaarden? Kijk dan op werkenbijalfa.nl of neem contact op met Peter Vork (Landelijk Recruiter), 088-2531046 of [email protected].


Wat heb je nodig in deze functie?

Een sociale en betrokken houding, terwijl je sterk in je schoenen staat. Dat is wat jij hebt. Jij wacht niet af tot een klant contact zoekt. Je bent ze altijd een stap voor. In een mooie samenwerking met de andere klantbeheerders en assistenten werk je samen toe naar een mooi doel. Namelijk het verassen en optimaal ontzorgen van onze klanten. Verder heb je:

 • Hbo-werk- en -denkniveau
 • Interesse in de agrarische sector of het mkb
 • Kennis van financiën, fiscaliteit en ervaring in het adviseren op dit gebied
 • Mogelijkheid om op één van onze 35 kantoren in Nederland werken

 

Solliciteren