Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energiemanager

Als je houdt van verantwoordelijkheid, beslissingen durft te nemen, alles wilt leren over duurzame energie in de glastuinbouw en je enthousiast wordt van de ‘green’ deal, dan is dit is een functie voor jou! Interesse gewekt? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Over Hoogweg Paprikakwekerijen

Hoogweg Paprikakwekerijen teelt en verwerkt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief mooi product. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een organisatie met 160 hectare glas, met vestigingen in de Noordoostpolder en Nootdorp, waar in moderne kassen paprika’s geteeld worden. De paprika’s worden grotendeels verpakt in de paprikamix (het bekende stoplicht: rood-oranje-groen-geel) voor supermarkten in Nederland en andere Europese landen.

Dagelijks worden de paprika’s van de verschillende vestigingen in de verwerkingshal gesorteerd en verpakt. Hoogweg Paprikakwekerijen kan in het hoogseizoen – eind maart tot begin november - dagelijks rekenen op de inzet van ongeveer 550 betrokken medewerkers. De wintermaanden staan in het teken van de teeltwisseling en de voorbereiding van het volgende seizoen.

Door de huidige schaalgrootte kan Hoogweg Paprikakwekerijen op een efficiënte en duurzame manier gezonde paprika's telen en verpakken. Hiervoor maakt men gebruik van diverse duurzame energiebronnen: een aardwarmte-installatie, een moderne biomassa-installatie, zonnepanelen, warmtepompen en WKK’s.


Energiemanager


Functie

Als Energiemanager houd je continue de ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten

Met de keuzes die jij gaat maken zorg je voor het beste resultaat: het duurzaam en zo efficiënt mogelijke verwarmen van de kassen! Wanneer worden de WKK’s – warmtekrachtkoppelingen – ter beschikking gesteld om noodvermogen te leveren aan het landelijk netwerk? Hoe verhoudt de gasprijs zich met de verkoopprijs van elektriciteit? Of is de inkoopprijs voor elektriciteit zo hoog dat het rendabeler is om dit zelf op te wekken? Hierbij zorg je altijd voor voldoende warmtevoorraad om de kassen te verwarmen.

Met een teeltoppervlakte van 160 hectare verdeeld over 14 locaties is het beheersen van het energiemanagement en de bijbehorende kosten een hele uitdaging. Worden de kassen met alleen aardwarmte verwarmd? Dan zal er extern CO2 ingekocht moeten worden. Dit wordt toegepast in de kas om de planten goed te laten groeien. Wordt de biomassa-installatie ingezet? Dan heb jij ervoor gezorgd dat er voldoende brandstof beschikbaar is. Bij verschillende leveranciers wordt deze biobrandstof van houtsnippers (snoeihout & afvalhout) ingekocht. Deze inkoop organiseer jij ook, samen met de operator van de biomassa-installatie.


Profiel

Een pragmatisch ingestelde, analytische en flexibele zelfstarter

De functie van Energiemanager is uitdagend en brengt dagelijks een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Op basis van de weersvoorspellingen en fluctuerende prijzen op de energiemarkt maak jij de juiste keuze welke duurzame energiebron(nen) worden ingezet. Ervaring in de energiewereld is een pre, maar met een pragmatische instelling en een flinke dosis interesse in het vak kan je de ins en outs van de energiewereld ook snel leren. Planten hebben 24/7 warmte nodig, daarom wordt verwacht dat je bereid bent om weekenddiensten mee te werken. Hybride - op afstand werken – is uiteraard mogelijk. Je bent of hebt:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in bijvoorbeeld: Bedrijfskunde, Economie of een energie-/data-gerelateerde opleiding.
 • 2-5 jaar werkervaring, bijvoorbeeld: (junior) energiemanager/analist of BI-consultant.
 • Sterk in cijfers, analyses en probleemoplossingen.
 • Data-gedreven met expertise in Excel.
 • Pragmatisch en proactief, werkt nauwkeurig en efficiënt.
 • Een zelfstarter die verantwoordelijkheid neemt en durft te ondernemen.
 • Leergierig en staat open voor opleidingen en trainingen.
 • Passie voor duurzaamheid.
 • Een no-nonsense mentaliteit.
 • Nederlandstalig.

Nice-to-have:

 • Je hebt enige ervaring in de energiewereld.
 • Affiniteit met de glastuinbouw.
 • Ondernemen is je met de paplepel ingegoten.


Standplaats

Luttelgeest – hybride werken is mogelijk.


Aanbod

Een uitdagende functie met veel vrijheid, uitdaging en ontwikkelmogelijkheden. Je gaat werken in een gezonde, groeiende organisatie met een informele familiaire werksfeer. Korte lijnen zorgen ervoor dat je snel met collega’s zaken kan afstemmen. Daarnaast biedt Hoogweg Paprikakwekerijen je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, binnen je vakgebied of misschien wel daarbuiten.

Je ontvangt een goed salaris (boven cao), telefoon, laptop en een reiskostenvergoeding van €0,23 per km. Verder zijn je arbeidsvoorwaarden conform de cao glastuinbouw, zoals een collectief geregeld pensioen, 8,33% vakantiegeld en 25,5 vakantiedagen.


Reageren

Enthousiast geworden en zie jij het zitten om als Energiemanager aan de slag te gaan bij Hoogweg Paprikakwekerijen? Word jij de spin in het ‘energie-web’ en maak jij dagelijks het verschil in de dynamische wereld van paprika's? Solliciteer dan nu en wordt onderdeel van een prachtig en ambitieus familiebedrijf! Neem voor meer informatie contact op met Bart Jan Thole – CeresGreen - op 06 30 18 28 97. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op: Hoogweg Paprikakwekerijen.