Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal GOTS-gecertificeerden +8%

Global Organic Textile Standard (GOTS) meldt dat in 2023 14.676 fabrieken in 89 landen gecertificeerd zijn door de 25 geregistreerde organisaties, 8% meer dan in 2022. En in de loop van het jaar is een samenwerking aangegaan met de European Space Agency (ESA) en softwarebedrijf Marple voor een project dat is gericht op het ontwikkelen van satellietbewaking op afstand van biologische katoenteeltsystemen.

GOTS versie 7.0
Faciliteiten die GOTS-gecertificeerd worden, zullen nu werken onder de nieuwe GOTS versie 7.0, die in maart 2023 wordt uitgebracht, met een overgangsperiode van een jaar. GOTS versie 7.0 en de bijbehorende implementatiehandleiding bieden een allesomvattende oplossing voor bedrijven die biologisch textiel willen produceren en ondersteund willen worden bij het waarborgen van de naleving van zorgvuldigheid op het gebied van milieu en mensenrechten in de hele waardeketen, van veld tot eindproduct.

"GOTS was altijd al een hulpmiddel voor pioniers in de textielindustrie om vrijwillig hun betrokkenheid bij duurzame waardeketens te tonen, als instrument voor risicobeheer en voor operationele effici├źntie", zegt Claudia Kersten, directeur van GOTS toezichthouder Global Standard. "Met de nieuwe en toekomstige regelgeving voor de toeleveringsketen heeft GOTS de extra rol gekregen om bedrijven te helpen aantoonbaar te voldoen aan de wetgeving."

Er is voor de GOTS versie 7.0 een handboek geïntroduceerd waarmee gecertificeerde bedrijven proactief schadelijke invloeden in hun hele waardeketen kunnen identificeren, beoordelen en beperken.

Voor meer informatie: www.global-standard.org

Publicatiedatum: