Consument ziet zonnepanelen liefst op bedrijfsdak

Als het aan de consument ligt, moet het verplicht worden om zonnepanelen te plaatsen op bedrijfspanden. Daarnaast moet het verboden worden om zonnepanelen op het water en landschappen te plaatsen en mag de overheid het bedrijfsleven verplichten om duurzaamheidsmaatregelen uit voeren. Dat is de uitkomst van een marktonderzoek uitgevoerd door Continews onder consumenten.

Top vijf verplicht plaatsen van zonnepanelen
Bedrijfspanden 85,0 procent
Agrarische gebouwen 63,1 procent
Parkeerplaatsen 56,5 procent
Huizen 41,7 procent
Appartementen 41,0 procent

De consument hecht grote waarde aan het verplicht plaatsen van zonnepanelen op bedrijfspanden. Ook agrarische gebouwen en parkeerplaatsen zijn goede plekken voor het plaatsen van zonnepanelen.

Water en landschap verboden terrein
De consument is vooral tegen het plaatsen van zonnepanelen, de zogeheten zonneparken, op water en landschap. Bijna driekwart van de ondervraagden wil een verbod op het plaatsen van zonnepanelen op water. Meer dan 80 procent wil een verbod op het plaatsen van zonnepanelen in het landschap.

Top 3 verbod plaatsing zonnepanelen
Landschap 80,7 procent
Water 73,2 procent
Parkeerplaatsen 8,8 procent

Milan van der Meulen, mede-eigenaar en oprichter van zonne-energiebedrijf Soly, concludeert dat Nederlanders achter de grootschalige uitrol van zonnepanelen staan.

“Het is mooi om te zien dat er veel draagvlak is voor zonnepanelen. Wel komt duidelijk naar voren dat Nederlanders veel kansen zien in de opwek van zonne-energie op bedrijfspanden. Het is van cruciaal belang dat wij impact blijven maken in de zonne-energiebranche voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.”

Voor meer informatie:
Soly
Eemsgolaan 5
9727 DW Groningen
Tel: 085 401 7000
www.soly.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven