Nederlandse exposanten verdiepen zich in de Spaanse markt tijdens Organic Food Iberia

Tholen - In Ifema Madrid vond op 7 en 8 juni de Organic Food & Eco Living Iberia plaats. Ook een vijftal Nederlandse exposanten presenteerde zich daar aan het toegestroomde publiek: Berrico FoodCompany, Ghee Easy, Horizon Natuurvoeding, Nutland en ZeroWater. Het gaat om een relatief jonge beurs. Dit was de vierde editie in vijf jaar tijd. We kunnen allemaal raden waarom er een editie ontbreekt in dit rijtje.

Het overgrote merendeel van de bezoekers was afkomstig uit Spanje. Daardoor loont het zeker als (een deel van) de standbemanning de Spaanse taal machtig is. Rody van der Horst van Nutland omschreef de Organic Food Iberia als de gezelligste beurs die er tussen zit. Hij vertelde ook dat Nutland zelfs als allereerste geregistreerd was voor deze beurs in Madrid (de organisatoren kenden Nutland al van de beurzen in Londen en Malmö).

Berrico Foodcompany bracht een gloednieuw product mee naar Madrid: Cacao fruit pulp. Meer daarover binnenkort in Biojournaal. Op de foto: Jasper Bakker en Tasso Skerletidis.

Pepijn Pest en Reint de Koning reden namens Ghee Easy naar Madrid.

Horizon Natuurvoeding kreeg assistentie van Iris Sturm die de Spaanse taal machtig is (bekend van de Spaanse groothandel BioSpirit). Van links naar rechts: Alise Kramer, Yolanda Aragon Martinez (sinds kort werkzaam bij Organic Flavour Company), Iris Sturm, Ruben de Wit en Jeroen Kramer.

Rutger van de Pol en Rody van der Horst bij Nutland. Rutger runt Nutland España in Barcelona.

Voor ZeroWater was het de eerste beursdeelname. En dit smaakt meteen naar meer, zo gaven ze al snel aan serieus te overwegen om de waterfilters ook op de Nordic Organic Food Fair in Malmö te gaan presenteren (15 en 16 november). Op de foto: Willem Aben, Bas van den Udenhout, Jan Bart Fanoy en Erik Koekoek.

Er zijn ook een bezoekers uit Nederland gespot tijdens de rondgang over de beurs:

Lourdes Vignolo bracht namens het in Nieuw-Vennep gevestigde NH Superfoods een bezoek aan de beurs.

Edwin Willemsen van vQm Packaging.

En deze Nederlandse merken waren toch present op de beurs:

Carolina Rojas Melero met de wijnen van Neleman.

La Vida Vegan chocopasta van Brinkers Food uit Enschede in de stand van Biocop Productos Biológicos.

Voorafgaand aan de beurs kondigden de organisatoren, Diversified Communications en Ifema Madrid, aan dat deze editie de belangrijkste tot nu toe zou gaan worden, met nieuwe secties, nieuwe proefzones en activiteiten gericht op netwerken en de nieuwste markttrends.

Voor het eerst was er een speciale beurssectie gewijd aan verse producten, namelijk Organic Fresh Iberia. Daar werden verse en minimaal verwerkte producten onder de aandacht gebracht. De beurs bestond daarmee uit vier zones: Organic Food Iberia, Eco Living Iberia, Organic Wine Iberia en Organic Fresh Iberia. Op Organic Wine Iberia werd een grote verscheidenheid aan biologische wijnen en gedistilleerde dranken gepresenteerd.

De komende tijd verschijnen in Biojournaal nog meer artikelen naar aanleiding van de gesprekken met de Nederlanders in Madrid.

Voor meer informatie: www.organicfoodiberia.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven