Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bezoek deze zomer een Demeter boerderij

In het kader van 100 jaar biodynamisch is Christianne de Kort de afgelopen weken bij heel veel Demeter bedrijven op bezoek geweest. "We hopen met deze verhalen mensen te inspireren om deze zomer Demeter bedrijven te bezoeken", aldus Christianne. Lees hieronder het verslag van haar bezoek aan Genneper Hoeve in Eindhoven:

"Hi! Ik ben Christianne en ik neem je mee op reis. Langs 14 biodynamische boerderijen die allemaal met trots het Demeter keurmerk dragen. En het leuke is: je kunt ze ook zelf bezoeken! En laat je via social media zien wat jou inspireert, dan maak je kans op €250 winkeltegoed bij de biospeciaalzaak. Kijk op www.stichtingdemeter.nl voor adressen en info.

Stop #1: Genneper Hoeve in Eindhoven
Mijn reis begint bij Ahimsa, de rustende koe. Ze symboliseert geweldloosheid en eerbied voor het leven. Wat een indrukwekkend beeld, zeg, als je er naast staat. Ze ligt daar zo mooi in de wei. Je wordt er echt stil van. Ahimsa is net als ik op reis in Nederland. Op het moment dat ik dit schrijf, is ze op weg naar de Warmonderhof om het 100-jarig jubileum van de biodynamische landbouw te vieren.

Maar los van Ahimsa is de Genneper Hoeve een ontzettend mooie plek om te bezoeken. Het ligt op landgoed Gennep, een groene oase midden in de stad waar je ooievaars en gele kwikstaarten tegen kunt komen. Naast akkerbouw en veeteelt heeft de Genneper Hoeve een zorgtak, kaasmakerij, winkel en sinds kort ook een proeflokaal waar je kunt genieten van koffie, taart, een lekkere lunch of een borrel.

Loop ook even binnen in de varkensstal. Grote kans dat ze daar heerlijk liggen te ronken. En anders kun je ze buiten in de modder vinden. Koeien met hoorns, hennen met hanen, eigenwijze poezen en bezige zwaluwen in de stal, ze hebben het allemaal. Voor kinderen is het een fijne plek om vrij rond te kunnen lopen.

En als je er dan toch bent, loop dan even verderop, bij de watermolen, door de mooie heemtuin. Ik hoop dat het jou net zo inspireert als dat het mij heeft gedaan."

Genneper Hoeve
Maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Auto's worden geweerd op het landgoed. Parkeer vlakbij aan de Antoon Coolenlaan.

Voor meer informatie:
Genneper Hoeve
Tongelreeppad 1
5644 RZ Eindhoven
040 2070455
[email protected]
www.genneperhoeve.nl

Publicatiedatum: