Tracer krijgt vrijstelling in druiven en kersen

De biologische insecticide Tracer krijgt voor de bestrijding van de suzuki-fruitvlieg voor het lopende teeltseizoen een vrijstelling in de onbedekte teelt van kersen en druiven. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft dit besloten omdat in deze gewassen onvoldoende alternatieven om de suzuki-fruitvlieg aan te pakken, zo staat in de Staatscourant. 

Tracer is een biologisch product van Corteva, dat de insecticide als volgt beschrijft: "Tracer is een biologisch middel tegen rups, trips en vlieg. Het middel is gemaakt door middel van fermentatie. Gewassen waar Tracer in toegelaten is, zijn bijvoorbeeld: uien, prei, kool, aardbeien, sla, witlof en nog een vele andere vollegrondsgroenten en glasgroenten. Tracer staat vermeld op de FiBL Dutch Input List van biologische middelen en is daarmee ook vanuit Skal toegestaan voor gebruik in de biologische teelt." 

Klik hier voor meer informatie (Staatscourant). En hier voor meer informatie over Tracer.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.