Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Horecava 2023: omschakelaars en nieuwkomers

Tholen - Na drie jaar vormde de RAI in Amsterdam weer het decor voor de Horecava. Vier dagen lang toonden bekende bedrijven in de horecabranche én start-ups hun nieuwste producten. Biologische producten waren er ook weer in overvloed.

Hoewel enerzijds te zien is dat biologisch aanbod terugloopt door bedrijven die overstappen naar gangbaar vanwege de hoge certificeringseisen en -tarieven, worden er ook nog steeds nieuwe producten geïntroduceerd.

Zo zagen we nieuwe soda-varianten en ijs. Ook viel tijdens onze rondgang op dat er enorm veel met vleesvervangers wordt gewerkt. Plantaardige producten lijken hun marktpositie steeds verder te verstevigen.

Klik hier voor een fotoreportage van de biologische standhouders.

61.000 bezoekers
In totaal waren er ruim 61.000 bezoeken op Horecava 2023. De beursorganisatie werkte dit jaar met een data gedreven wervingssysteem. De voorspellende modellen die voortkomen uit deze data en analyse, geven goed weer welke doelgroep het beste aansluit op de wensen en doelen van de Horecava exposant. Met succes, zo meldt de organisatie, want het percentage (eind)beslissers in de bezoekersgroep is significant hoger dan in voorgaande jaren. Het percentage beslissers is gestegen met 16% en het aantal niet beslissers is gedaald met 35% ten opzichte van 2020.

In 2024 staat de Horecava gepland van van 8 januari tot en met 11 januari.