"Wij geloven dat telers middelen en praktijken moeten kiezen die bij hen passen"

Bayer lanceert portefeuille biologische groentezaden

Bayer heeft op 22 september aangekondigd dat ze hun groentezadenaanbod onder de nieuwe paraplu Vegetables by Bayer zal uitbreiden met biologisch geteelde zaden. De lancering zal zich richten op gecertificeerde biologische productie in drie belangrijke gewassen voor de tuinbouwmarkt: tomaat, paprika en komkommer. Tomatenrassen met onderstam zullen in 2023 volgen. De rassen zullen worden verkocht onder zowel de Seminis® als De Ruiter® groentezaadmerken.

Bayers uitgebreide portfolio is een direct antwoord op de toegenomen vraag van klanten naar biologisch zaad van hoge kwaliteit. De wereldwijde vraag van consumenten naar gecertificeerde biologische producten blijft groeien en zal naar verwachting de groei van de markt stimuleren. De International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM) schat dat de huidige wereldwijde markt voor biologische voeding meer dan €106 miljard waard is. De wereldwijde markt voor biologische voedingszaden werd in 2020 geschat op 355 miljoen dollar en zal naar verwachting groeien tot 480 miljoen dollar in 2025 met een CAGR van 6,2%.

Deze toegenomen vraag biedt een waardevolle kans voor veel van Bayers groentezaadklanten om hun bedrijf te laten groeien en tegelijkertijd de voedselkeuzes van consumenten te ondersteunen en de toegang tot voedzame groenten en fruit te bevorderen.

"Wij werken met telers over de hele wereld en zijn van mening dat zij de vrijheid moeten hebben om de middelen of praktijken te kiezen die het beste passen bij de behoeften van hun bedrijf en de behoeften van hun klanten," aldus Inci Dannenberg, President Global Vegetable Seeds bij Bayer. "De lancering van onze gecertificeerde biologische groentezaden is een kans om onze beste variëteiten en toonaangevende ziekteresistenties naar telers in de biologische markt te blijven brengen en tegelijkertijd de keuze van de consument te ondersteunen."

Certificatie
"Biologische certificatienormen vereisen dat we gecertificeerd biologisch zaad gebruiken waar dat beschikbaar is, en dit is wat onze klanten ook verwachten," zegt Ricardo Crisantes, Chief Commercial Officer van Wholesum Family Farms. "We zijn erg blij dat Bayer onze markt ondersteunt door gecertificeerd biologisch zaad aan te bieden en kijken ernaar uit om een hoogwaardige selectie van De Ruiter zaden te hebben voor onze biologische kasproductie."

De commerciële lancering van het nieuwe gecertificeerde biologische portfolio is gepland voor begin 2022 en zal zich richten op de snelgroeiende biologische markten van Canada, de Verenigde Staten, Mexico, Spanje en Italië, met potentieel voor toekomstige uitbreiding op basis van de marktvraag. In de tussentijd onderneemt Bayer alle noodzakelijke stappen om de juiste certificering te verkrijgen in haar faciliteiten ter voorbereiding op de ontvangst, verwerking, opslag en distributie van gecertificeerde biologische zaden. De groentezaden voegen zich bij de niet-synthetische gewasproductie- en gewasbeschermingsproducten, of biologicals, van Bayer als een essentieel hulpmiddel voor gecertificeerde biologische telers wereldwijd.

De aankondiging komt op het moment dat de Verenigde Naties in 2021 het Internationale Jaar van Groenten en Fruit vieren, dat tot doel heeft mensen bewuster te maken van manieren om de consumptie van groenten en fruit in de hele waardeketen te bevorderen.

\Voor meer informatie:
Bayer 
www.bayer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven