René Cruijssen: "Zodra het de zomerdijk over komt is het hier alle hens aan dek"

Uiterwaarden langs de rivieren lijken te gaan overstromen

Tholen - De verwachting is dat het waterpeil in de Rijn, Waal en IJssel de komende dagen zal stijgen tot een voor de zomermaanden uniek hoge stand. Rijkswaterstaat en de waterschappen waarschuwen iedereen langs de rivieren dat de uiterwaarden zullen gaan overstromen. Ook René Cruijssen, bio-melkveehouder en voorzitter van Eko-Holland, houdt de berichtgeving nauwlettend in de gaten en neemt de nodige maatregelen. Zijn bedrijf aan de Papesteeg in Dreumel ligt precies tussen de Maas en de Waal in. René: "Als de uitwaarden hier onder water komen te staan, gaan alle gewassen kapot. En wat te denken van de campings en al het vee?"

René spreekt over zeer extreme omstandigheden. "Dit is echt extreem voor in juli. De afgelopen nacht is er hier 60 millimeter regen gevallen."

Hij bevestigt dat alle uiterwaarden leeg moeten worden gemaakt. "Dat geldt voor Limburg tot en met de Biesbosch. Het zal funest zijn voor de akkerbouwproducten in de uiterwaarden wanneer deze onder komen te staan. Zodra het de zomerdijk over komt is het hier alle hens aan dek." 

Voor meer informatie: rcruijsen@eko-holland.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven