Nieuw van Mattisson: magnesium tauraat met actieve vorm van B6

"Magnesium is één van de belangrijkste mineralen om in deze tijd genoeg binnen te krijgen"

Mattisson Healthcare heeft onlangs een nieuw magnesiumsupplement toegevoegd aan het aanbod. Het gaat om vegan magnesium tauraat met actieve vorm van B6. "Magnesium is één van de belangrijkste mineralen om in deze tijd van 'chronische stress en overprikkeling' genoeg binnen te krijgen. De continue staat van stress waarin we tegenwoordig verkeren vreet namelijk enorm aan jouw magnesiumvoorraden. Je krijgt magnesium binnen via voeding als vlees, groene bladgroenten, noten en cacao, maar deze hoeveelheid is vaak niet toereikend", vertelt Mathilde Eldink namens Mattisson.

Ze vervolgt: "Magnesium is verkrijgbaar in verschillende varianten, waarvan de best opneembare varianten magnesiumcitraat, magnesiumbisglycinaat en magnesiumtauraat zijn. Dit zijn namelijk magnesiumvarianten in de organische vorm, dit is de vorm ook in de natuur voorkomt en daarom zijn ze voor het lichaam goed opneembaar. Magnesium tauraat en bisglycinaat zijn naast een organische vorm gebonden aan de aminozuren l-glycine dan wel l-taurine. De binding aan één van deze aminozuren zorgt ervoor dat de opname van de magnesium wordt bevorderd, dat de magnesium de bloed-hersenbarrière kan bereiken en minder risico geeft op darmklachten. Citraatvarianten van magnesium kan in een hoge dosering namelijk diarree geven."

"Magnesium Tauraat is onder andere van belang voor ons zenuwstelsel, draagt bij aan geestelijke veerkracht en een heldere geest, ondersteunt het energieniveau en helpt bij vermoeidheid."

Sport-serie
Begin dit jaar bracht Mattisson een biologische sport-serie uit. Mathilde vertelt dat deze lijn erg goed ontvangen is. "De Organic Sport Pre-workout Energy Blend en de Organic Post-workout Recovery Blend zijn de eerste pre- en post-workout blends die volledig biologisch zijn en alleen maar natuurlijke ingrediënten bevatten. Hier is erg enthousiast op gereageerd vanuit de winkels. De Pre-workout geeft energie. De shake bevat onder andere matcha-, guarana-, bieten-, en macapoeder. Deze ingrediënten geven een boost, waardoor je de training langer vol kunt houden."

De Post-workout Recovery Blend kan, zoals al blijkt uit de naam, genuttigd worden na het sporten. "Kokoswater is de ideale isotone sportdrank, dit in combinatie met verschillende greens, maakt dit product de ideale herstelshake"

Voor meer informatie: mathilde.eldink@mattisson.nl en www.mattisson.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven