Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Presenteren ook bamboe opzetborstels voor elektrische tandenborstels van Oral-B"

Nieuw herbruikbaar scheermes met bamboe handvat

Tholen – Vorig jaar wonnen ze de Best New Product Award Vivaness 2023 in de categorie drogisterij artikelen met hun creatie, 'The world's most natural disposable Razor’. Dit jaar introduceert Bamboovement een nieuw herbruikbaar scheermes op de beurs. "In navolging van het wegwerpscheermesje van vorig jaar nemen we nu de EcoEdge Hybrid Razor mee, een scheermes met herbruikbaar, FSC-gecertificeerd bamboe handvat en verwisselbare biocomposieten cartridges. Dit verhoogt de duurzaamheid. Voor extra herbruikbaarheid en minder plastic afval", vertelt Ainu van den Hurk. Het gaat net als bij het wegwerpmesje om een unisex scheermes. In de verpakking zit 1 handvat met 6 scheermeskopjes.

Ainu runt Bamboovement samen met zijn broer Joshua. Ze zetten zich in voor duurzaamheid en het verminderen van de plastic voetafdruk. Na de awardwinst vorig jaar gaven ze al aan dat het scheermesje slechts één van de vele stappen was en dat ze zich in zouden blijven zetten voor innovatie en verbetering. Daar is de EcoEdge Hybrid Razor dus een duidelijk voorbeeld van.

Bamboe opzetborstels
Dit is overigens niet het enige nieuwtje. "Daarnaast presenteren we op de Vivaness bamboe opzetborstels met oscillerende technologie, geschikt voor elektrische tandenborstels van Oral-B. Voor 80% van FSC-gecertificeerde bamboe en voor 20% bioplastic. De eerste in hun soort die deels uit bamboe bestaan."

Hij geeft aan dat het niet lukte om deze opzetborstels nu al volledig van bamboe te maken. "We willen zo snel mogelijk mensen een waardig duurzaam alternatief bieden. Daarvoor zijn we bij bamboe als belangrijkste grondstof uitgekomen. Voor deze elektrische tandenborstels zijn iets gecompliceerdere elementen nodig die we nog niet kunnen vervaardigen uit bamboe. Daarom hebben we voor nu gekozen voor de 'state of the art' oplossing om dit met bioplastic te doen. Uiteraard zitten we niet stil en blijven we doorontwikkelen."

Bamboovement staat op de Vivaness in Neurenberg in stand 3C-228.

Voor meer informatie:
Ainu van den Hurk
Bamboovement
Centrale Groothandelsmarkt 186
1051 LJ Amsterdam
06 40460455
ainu@thebamboovement.com
www.bamboovement.com