Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische eieren vliegen de deur uit

Tholen - Traditioneel is de vraag naar eieren rondom Pasen erg groot. Bij Biomeerwaarde Ei vliegen de eieren de deur uit die de coöperatie heeft afgezonderd voor de losse verkoop. "Er is nog meer vraag, maar we kunnen nu niet meer leveren", vertelt Wim Thomassen.

Wim Thomassen en Janneke Duerink tijdens Bio-Beurs 2020

Contracten
Biomeerwaarde Ei is een coöperatie van biologische legpluimveehouders en levert verreweg de meeste eieren op contractbasis aan partijen in Nederland en Duitsland. "Nu is de vraag naar eieren heel erg groot, maar in de zomer neemt de vraag weer af. Dan zorgen contracten voor stabiliteit. Een deel houden we bewust voor de losse verkoop, om een eventuele tegenslag op te kunnen vangen."

Het gaat momenteel goed met de markt voor biologische eieren. Met name in Duitsland is de vraag groot, meldde Biomeerwaarde Ei vorige maand. De coöperatie kon terugkijken op een goed 2020. En de verwachting voor dit jaar is eveneens prima.

Voor meer informatie:

Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei
secretariaat@biomeerwaarde-ei.eu 
www.biomeerwaarde-ei.eu