Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bakkersbedrijf opent eerste biodynamische winkel middenin lockdownperiode

Bbrood met 22 unique selling points

Als je vanuit passie kiest voor de beste kwaliteit, dan vergeet je soms hoe uniek jouw product eigenlijk is. Want wat voor jou heel gewoon is, blijkt juist heel bijzonder te zijn. Bbrood bakt desembroden en heeft 10 winkels in Amsterdam, 13 verkooppunten bij Marqt en 11 winkels in Afrika. Op 8 januari 2021 is de eerste biodynamische winkel geopend op het NDSM-terrein in Amsterdam. Het bakkersbedrijf maakt met deze winkel de stap naar biodynamisch ondernemen, om te streven naar een gezondere kringloop met betere zorg voor het bodemleven en de biodiversiteit, en daarmee voor mens en milieu. Daar wil Bbrood simpelweg niet langer mee wachten, dus opende de winkel middenin de lockdownperiode. 

Trainen van verkoopmedewerkers
Josine is marketingmedewerker bij Bbrood: "Om onze verkoopmedewerkers zo goed mogelijk te informeren over wat biodynamische landbouw inhoudt hebben we Christianne van Biofoodie gevraagd om ons daarbij te helpen." Christianne: "Ik was direct onder de indruk van het concept. Je merkt aan alles dat Bbrood is ontstaan vanuit passie en enthousiasme!' Naast het trainen van de verkoopmedewerkers kijken we nu ook hoe we het productverhaal in de winkel en online kunnen uitleggen." 

Josine (links) en Christianne (rechts) voor de nieuwe winkel van Bbrood in Amsterdam

De kracht van een persoonlijk productverhaal
Christianne heeft de unieke punten van Bbrood in kaart gebracht en geeft daar binnenkort een training over aan de winkelmedewerkers. Tot haar verbazing blijkt dit brood maar liefst 22 USP's te hebben. Christianne: "Ik ga in de training de medewerkers leren hoe ze kunnen uitleggen waarom Bbrood topkwaliteit levert. De kracht van een verhaal overbrengen zit hem in het persoonlijk maken. Ik stimuleer de medewerkers om de USP's die hen persoonlijk aanspreken te gebruiken in hun verkoopverhaal."

Samen verder ontwikkelen 
Biofoodie richt zich op het verzorgen van trainingen voor bedrijven die biologische of biodynamische producten produceren of verhandelen. Door samen met de afdeling inkoop, verkoop, kwaliteit en marketing de kernwaarden van het bedrijf te bepalen, kun je zorgen dat je een uniek verhaal kunt overbrengen naar je klant. Dat begint bij het in kaart brengen van unieke punten die er al zijn en van daaruit te werken naar verdere ontwikkeling van het productverhaal. Kijk op www.biofoodie.nl voor meer informatie. 

Op 8 januari 2021 is de eerste biodynamische winkel van Bbrood geopend op het NDSM-terrein in Amsterdam.

De biodynamische winkel van Bbrood is te vinden aan de Ms. Van Riemsdijkweg 192 in Amsterdam.

En ben je nieuwsgierig geworden naar de USP's van het brood van Bbrood? Dit zijn ze: 

  1. Granen van Nederlandse bodem: Dat is best bijzonder, want minder dan 8% van het brood dat we in Nederland eten komt van Nederlandse bodem. De tarwe, rogge, spelt, haver en andere granen worden in Groningen verbouwd door Piet van Zanten. Piet teelt op biodynamische wijze.  
  2. Rechtstreeks van de molen: Ook dat is bijzonder, want 97% van het meel dat bakkers gebruiken komt van grote meelfabrieken. Hoe kort wil je de keten hebben?!
  3. Maximaal gifvrije landbouw: Er worden geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen op de gewassen gebruikt. Dat is beter voor de dieren rondom de akkers, zoals de insecten en de vogels. Maar ook beter voor het grondwater en de luchtkwaliteit. 
  4. Zonder kunstmest geteeld: Kunstmest is een kunstmatige mix van voedingsstoffen die de groei van de plant (het graan) stimuleert, maar de bodem uitput.  
  5. Zorg voor het bodemleven: In een theelepel gezonde landbouwgrond bevinden zich méér organismen (zoals bacteriën) dan dat er mensen op aarde zijn. Het bodemleven zorgt voor voedingsstoffen voor de plant en bepaalt de gezondheid van de plant. 
  6. Maximaal dierenwelzijn: De bodem wordt vruchtbaar gehouden o.a. door dierlijke mest. Biodynamische koeien mogen hun hoorns houden, varkens hun staart en bij de kippen loopt een haan. 
  7. Van een veerkrachtige bodem: De boer zorgt voor een humusrijke bodem die daardoor beter in staat is vocht vast te houden. De bodem is hierdoor beter in staat om om te gaan met de gevolgen van klimaatverandering, zoals droogte of zware regenval.    
  8. In eigen tempo groeien: Doordat het graan niet wordt opgejaagd kan het in het ritme van de natuur groeien. Hierdoor krijgt het meer tijd om smaak, voedingswaarde en vitaliteit te ontwikkelen.
  9. Wisselteelt: Ieder jaar staat er weer iets anders op de akker. Regelmatig zaait de boer lupine en klaver die helpen om voeding aan de bodem toe te voegen. 
  10. De bodem zo min mogelijk bewerken: Piet ploegt de bodem zo min mogelijk om, zodat het natuurlijke evenwicht in de bodem zo min mogelijk wordt verstoord. 
  11. Bloemrijke akkerranden: Rondom de akkers en tussen de granen staan akkerbloemen en kruiden. Het zoemt rondom biodynamische akkers van alle insecten en vlinders die erop afkomen. 
  12. Zorg voor de dieren rondom de akker: De insecten trekken vogels aan. Houtwallen bieden voedsel en bescherming voor dieren die van nature in de omgeving leven, zoals fazanten, patrijzen en veldleeuweriken. 
  13. Veilig broedgebied voor weidevogels: De kievit, scholekster en tureluur broeden graag in graan- en graslanden. Piet markeert hun broedplekken, zodat ze beschermd blijven.   
  14. Van zaadvaste rassen: Voor het brood worden zoveel mogelijk (variaties op) oude graanrassen gebruikt, zoals Ommelander tarwe en Sint Jans rogge. Die zijn van nature sterk: ze hebben geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen nodig om te kunnen groeien en overleven. 
  15. De boer is onafhankelijk: Een deel van de graanoogst wordt achtergehouden om opnieuw in te zaaien. Hierdoor hoeft de boer niet telkens opnieuw zaad in te kopen.  
  16. Het graan wordt steengemalen door een echte molen: In Friesland worden de granen met behulp van molenstenen gemalen. Hierdoor blijft meer voedingswaarde behouden. 
  17. Van meel met kiemen: Het meel bevat onverhitte kiemen. De kiem is een essentieel onderdeel, het is de levensbron van de plant. Verhitting zorgt voor langere houdbaarheid.
  18. Brood zonder E-nummers: Lekker brood heeft maar een paar dingen nodig: meel, water, gist of desem, een snufje zout en tijd. Dat geeft de echte smaak zonder gebakken lucht! Broodverbeteraars, verstopte suikers of prefab broodmixen vind je bij biodynamische broden niet terug. 
  19. Van eigen desem: Desem is een mengsel van water en meel waarin 'wilde' gisten voor gisting zorgen. Bbrood maakt haar eigen desem. 
  20. Met de hand gevormd: De bakkers vormen de broden met de hand. Daarom ziet ieder brood er weer net even anders uit. 
  21. Twee dagen gefermenteerd: Tijdens het fermenteren komt het gistingsproces op gang dat het brood meer smaak geeft. Bovendien is het lichter verteerbaar. 
  22. Gebakken op stenen vloer: Dat geeft knapperig brood dat niet eeuwig houdbaar is. "Maar het is zo lekker dat je het meteen opeet", aldus Christianne.

Voor meer informatie: www.bbrood.nl 

Publicatiedatum: