Met biologische cacaoboter uit Sierra Leone

Nieuwe verpakkingsvrije bodylotion ter ondersteuning van grassroots-organisaties

Op donderdag 22 oktober 2020 introduceerde Lush de Charity Pot Coins (1,50 euro), een nieuwe toevoeging aan de 'Lush Giving' familie. Alle opbrengsten gaan naar het ondersteunen van kleine lokale grassroots-organisaties die zich inzetten voor dieren, mensenrechten of het milieu, zodat zij hun werk om echte langdurige verandering te creëren kunnen voortzetten.

Het ondersteunen van grassroots en goede doelen is altijd een belangrijk onderdeel van Lush geweest. In 2020 is het belangrijker dan ooit om door te gaan met het financieren van deze groepen. De Charity Pot van Lush werd in 2007 voor het eerst gelanceerd en heeft sindsdien wereldwijd meer dan 53 miljoen Engelse pond gedoneerd aan goede doelen en campagnes. Organisaties die recentelijk donaties ontvingen zijn onder meer Code Rood, Transvisie, De Bovengrondse en De Klimaatmars.

Het gaat om de inhoud: het hoopvolle verhaal van de cacaoboeren in Sierra Leone
Charity Pot Coin bevat een nieuwe bron van huidverzachtende biologische cacaoboter, afkomstig van een netwerk van regeneratieve landbouwers in Sierra Leone, die helpen bij het herbebossen van een bedreigde hotspot voor biodiversiteit.

In 2017 heeft één van de langdurige cacaoleveranciers van Lush, Tradin Organic, een lokale dochteronderneming opgericht in Sierra Leone met als doel het levensonderhoud van kleinschalige cacaoboeren te helpen verbeteren en tegelijkertijd de biodiversiteit van het regenwoud te beschermen en te versterken.

Met hun steun hebben 36.000 cacaoboeren in Sierra Leone een biologische certificering verkregen en meer dan 11.000 boeren een Fair Trade-certificering, wat betekent dat ze hun cacao voor een betere prijs kunnen verkopen. Ze hebben ook 66 Farmer Field Schools opgericht, waar ze agro-ecologische methoden onderwijzen en stimuleren, terwijl ze inheemse zaailingen distribueren om het Gola-regenwoud te helpen herbebossen. Tradin Organic heeft dankzij het programma Cocoa Origins een deel van de Farmer Field School activiteiten kunnen opzetten en haarsamenwerking met Lush kunnen versterken.

Lees hier meer over het regeneratieve landbouwproject in Sierra Leone.

Gebruiksaanwijzing: Verwarm Charity Pot Coin tussen je handen en masseer de voedende boters direct in op je huid. Geschikt voor zowel je handen als lichaam.
Hoe te bewaren: Bewaar op een koele, droge plek. Je kunt hiervoor een kurken bewaarbakje gebruiken.
Let op: sommige ingrediënten in dit product smelten door lichaamswarmte. Bewaar deze verpakkingsvrije bodylotion daarom koel, voordat-ie als sneeuw voor de zon smelt. Tijdens warme dagen kun je hem in de koelkast bewaren.

Hier vind je meer informatie over de organisaties die zich inzetten voor dieren, mensenrechten en het milieu die via Charity Pot ondersteund worden.

Voor meer informatie: www.lush.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven