Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In de prijzen met recycled dons

Tholen - Eenden- en ganzendons recyclen. Je moet er maar op komen. Yumeko ontwikkelde op basis van dit idee de ReNew-collectie. Hiermee viel het Nederlandse merk voor duurzame en ethische bed- en badproducten onlangs in de prijzen: tijdens de Sustainable Interior Design Awards 2020 werd de Product Award - Accessories in de wacht gesleept. "Dit is een heel mooie opsteker. We hadden niet zoveel ruchtbaarheid gegeven aan onze ReNew-collectie, maar besloten ons toch in te schrijven. We zijn heel blij dat we deze prijs hebben gewonnen", vertelt Rob van den Dool, medeoprichter van Yumeko.



Waarom is Yumeko aan de slag gegaan met recycled dons? "Het zit zo ontzettend in ons DNA om duurzame spullen te maken. En dierenwelzijn staat ook al sinds onze start heel hoog in ons vaandel. Daarom gingen we de lekkerste en meest verantwoorde dons dekbedden maken met een 'Responsible Down Standard' keurmerk. Maar we geloven ook in een circulaire toekomst, dus gingen we onderzoeken of we niet ook iets met recycling van dons konden doen. Dit bleek mogelijk en daaruit is onze ReNew collectie voortgevloeid. Voor deze producten gebruiken we restmaterialen van oude producten met dons."



De jury van de Interior Design Awards keek niet alleen naar het materiaal, maar ook naar het productieproces, herkomst van materialen, de arbeidsomstandigheden, logistiek, productkwaliteit en onder meer het 'end of life management'. "Deze award is dus een prachtig compliment. Zo'n 20 tot 25% van onze klanten stuurt nu hun oude donzen dekbed of kussen naar ons terug. En dankzij deze recycle service verwerken we het dons tot recycled dons. Er is geen kwaliteitsverschil vergeleken met nieuw dons. Er gaat wel iets meer dons in, maar het blijft materiaal van topkwaliteit." Is al het dons herbruikbaar? "Bijna wel. Van al ons ingezamelde dons kunnen we circa 80-90% hergebruiken."



Voor meer informatie:

Rob van den Dool
Yumeko
Herengracht 418 sous
1017 BZ Amsterdam
020 7549122
[email protected]
www.yumeko.nl