Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nu ook kindermode van Goat Apparel

"Goed betaalbaar door winkelmarge er tussenuit te halen"

Tholen - Het Nederlandse bio-kledingmerk Goat Apparel breidt het aanbod uit met een kindermodelijn. Lavinia Bakker, die Goat Apparel samen met haar tweelingzus Abigail opgericht heeft, vertelt dat ze al lange tijd met het idee rondliepen. "Zeker toen corona om de hoek kwam en we daarom onze fysieke winkel moesten sluiten, besloten we deze nieuwe lijn voor kinderen definitief te gaan ontwikkelen."

In eerste instantie gaat het om T-shirts, Lavinia verwacht dat er dit najaar ook hoodies en sweaters bij zullen komen. "De verkoop van de T-shirts is enkele weken geleden gestart en de eerste reacties waren heel goed. Er is waardering voor het design en het feit dat de producten prima betaalbaar zijn."

Fysieke winkel gesloten
Ook voor volwassenen zijn bij Goat Apparel diverse T-shirts, hoodies en sweaters verkrijgbaar. Begin 2019 opende Goat Apparel de eerste fysieke winkel. In april van dit jaar hebben Abigail en Lavinia echter moeten besluiten om de winkel permanent te sluiten. De winkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam had een lange, maar nauwe lay-out, waardoor in de 'anderhalvemeter economie' geen veilige en prettige winkelervaring voor de klanten kon worden gegarandeerd.

Geen winkelmarge
Sinds de oprichting is het doel van Goat Apparel om duurzame kleding meer toegankelijk te maken. "We halen de winkelmarge er tussenuit. Daardoor kunnen de prijzen voor de items laag blijven. We groeien daardoor minder hard en zijn nog lang niet waar we willen zijn, maar deze werkwijze maakt onze kleding goed betaalbaar."

Bio-katoen uit Bangladesh
De T-shirts zijn gemaakt van biologisch katoen. "Al onze producten worden in Bangladesh geproduceerd. Zeker in deze coronatijd is de situatie daar wat lastiger, maar het belangrijkste is dat we daar blijven en dat ook andere merken dergelijke landen op blijven zoeken voor de productie van bio-katoenen items. We werken met een grote fabrikant die de werknemers goed verzorgt."

Voor meer informatie:

Lavinia Bakker
Goat Organic Apparel
020 3620784
[email protected] 
www.goatorganicapparel.com