Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Desiree Rasenberg, Pure Jute:

"De eerlijke zak van Sinterklaas bestaat"

"De eerlijke zak van Sinterklaas bestaat: bij Pure Jute", zo reageerde Desiree Rasenberg op LinkedIn op de blog van Michiel van Yperen (MVO Nederland). Michiel riep iedereen op om gecertificeerde jute te vragen. Dit nadat hij zelf naar Bangladesh is geweest op zoek naar de herkomst van de zak van Sinterklaas. "De zak van Sinterklaas! Die is van jute gemaakt in Bangladesh. Ik ging er heen om te kijken hoe dat gaat. Daar trof ik helaas geen mooi sinterklaasverhaal aan, maar eerder een duistere kerstvertelling. Oproep aan iedereen om gecertificeerde jute te vragen. Lees mijn reisverslag", aldus Michiel.

Reden genoeg voor Desiree (oprichter van Pure Jute) om hem te wijzen op het bestaan van 'de eerlijke zak van Sinterklaas', een zak die geheel geproduceerd is volgens fairtrade principes van biologische jute.

Foto's: Pure Jute

Op de website van Pure Jute staat hierover de volgende toelichting:

Was rood traditioneel de kleur van onze Goedheiligman, nu kiezen bewuste Sinterklazen voor groen! Niet als het gaat om hun 'tabberd', wel als het gaat om de befaamde en voor sommigen zelfs beruchte - jute zak. Pure Jute introduceert voor de Nederlandse Sinterklazen een duurzame jute zak: 'de eerlijke zak van Sinterklaas' is geheel geproduceerd volgens fairtrade principes van biologische jute. De opbrengsten van de verkoop komen ten goede aan kleinschalige ontwikkelingsprojecten, onder meer in India en Bangladesh. Thema's als duurzaamheid en goed rentmeesterschap zijn belangrijk en actueel. Juist tijdens de cadeau- en feestmaand bij uitstek, december, kunnen kleine initiatieven grote impact hebben. Bewuste Sinterklazen, die dit jaar niet alleen willen krijgen, maar ook iets willen teruggeven, kunnen de 'groene' zak bestellen.

Voor meer informatie: info@purejute.com, www.purejute.com

Publicatiedatum: