Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Remco Dupuis (Goodfuture): "Een doorbraak"

Eerste vaste collectie 100% circulaire bedrijfskleding in Nederland

Een bijzonder moment in de geschiedenis van bedrijfskleding in Nederland. Voor het eerst is er nu vanuit leverancier Goodfuture een vaste collectie volledig circulaire bedrijfskleding uit voorraad leverbaar. De door Goodfuture als zeer comfortabele en representatieve omschreven kleding van het merk T'riffic is geproduceerd door de Nederlandse fabrikant Schijvens, die eerder veel ervaring opdeed bij zogenaamde special made collecties in dezelfde circulaire doekkwaliteit. De bedrijfskleding is geproduceerd uit 50% recycled katoen/50% recycled polyester, dan wel 100% recycled polyester en in diverse kleuren leverbaar.

Remco Dupuis (directeur Goodfuture) en Shirley Schijvens (directeur Schijvens).

Een breed aanbod
De collectie is breed opgezet en bestaat uit onder andere T-shirts, polo's, sweaters, sweatvesten, werkbroeken, blouses, overhemden, softshells en winterjassen. Voor de productie is volledig gebruik gemaakt van al beschikbare grondstoffen door bestaand katoen en PET-polyester te gebruiken. Nadat de kleding door gebruikers is afgedragen, kan deze terug naar Goodfuture/Schijvens en worden de grondstoffen uit de kleding ingezet voor de productie van nieuwe bedrijfskleding: echt 100% circulair.

Hoge waardering Fair wear Foundation
Belangrijk om te vermelden is dat de arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar de productie van deze circulaire kleding plaatsvindt, recent door de Fair wear Foundation werden gewaardeerd met een uitzonder hoog cijfer (8,6). De beoordeling was mede gebaseerd op de betaling van 'living wage' (in plaats van minimumloon) aan de werknemers op deze productielocaties. De fabrieken gelden hiermee als voorbeeld voor de textielsector.

Maak kennis op het MVO Nederland Nieuwjaars event 2020
Zowel Shirley Schijvens (directeur Schijvens) als Remco Dupuis (directeur Goodfuture) ervaren nu al een grote belangstelling voor deze bijzondere collectie van bedrijven uit diverse sectoren. "Een doorbraak, ook op het gebied van forse besparingen op het gebruik van water, pesticiden en de uitstoot van CO2", aldus Remco Dupuis. "We laten met deze collectie zien dat circulaire, comfortabele én betaalbare bedrijfskleding echt mogelijk is", zo vervolgt Shirley Schijvens. "Binnenkort tonen we de circulaire bedrijfskleding ook op het Nieuwjaars event van MVO Nederland. Voor veel bedrijven die hiervoor interesse hebben de perfecte mogelijkheid om kennis te maken met onze bijzondere collectie. Graag gaan wij samen met deze gemotiveerde organisaties op weg naar een goede toekomst."

Voor meer informatie: info@goodfuture.nl en www.goodfuture.nl 

Publicatiedatum: