Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het verhaal inspireerde me"

Nieuwe bio-katoenen T-shirts met milieubewuste boodschap

Zealous Earth Value (ZEV) is een nieuw merk van T-shirts gemaakt van biologisch katoen. Op de T-shirts zijn berichten over milieubewustzijn, die door jongeren zijn verdedigd in protesten over klimaatverandering over de hele wereld, geprint.

Het idee kwam bij de 20-jarige Adriana Urbano op toen ze een modetijdschrift las en een artikel zag over een jonge man die zijn eigen kledingmerk lanceerde. "Het verhaal inspireerde me. Ik dacht erover om iets anders te lanceren. Ik werkte samen met een jeugdvriendin en we kozen ervoor om de problemen van de opwarming van de aarde en klimaatverandering aan te pakken. Hierover zijn we gepassioneerd", vertelde ze aan de krant Barlavento.

Ze besloten om recyclebare materialen te gebruiken, wat veel onderzoek vergde. Ze vonden een printer in São Brás de Alportel die werkt met biologisch katoen - met andere woorden, het is "100% veganistisch".

Hoewel het merk slechts een maand oud is, heeft ZEV al vijf unisex-T-shirtmodellen om uit te kiezen. Elk bericht heeft een boodschap over klimaatbewustzijn in het Engels. Tot nu toe zijn ongeveer 40 T-shirts verkocht en het merk groeit 'op sociale media'.

Bron: Portugal Resident

Publicatiedatum: