Biologische Fairtrade honing ingrediënt van cosmetica

Honing wordt al eeuwenlang toegepast in het dagelijkse verzorgingsritueel, onder andere vanwege zijn verzachtende werking. Bee honest cosmetics gebruikt, voor bijvoorbeeld haar shampoo, geen gewone honing maar biologische en fairtrade honing uit Nicaragua.

Eerlijke prijs voor de imkers
Imkerij de Traay heeft een bijzondere samenwerking met honingcoöperaties in Nicaragua waarbij ze nauw samenwerken om duurzame en eerlijke handel voor alle partijen te garanderen. Betrokkenheid vinden zij erg belangrijk: tijdens werkbezoeken delen zij hun ervaring met de imkers en stimuleren hen natuurlijk te imkeren. De imkers krijgen een eerlijke prijs voor hun honing en hebben daardoor toegang tot betere voorzieningen voor het imkervak en ook in hun privéomstandigheden.

De nectar van deze honing wordt verzameld op verschillende wilde bloemen in de ongerepte natuur van Nicaragua. Met als resultaat een  biologische & fairtrade bloemenhoning. Deze honing voldoet én aan de strenge eisen van het biologische keurmerk én is gebaseerd op de principes van eerlijke handel (Max Havelaar-keurmerk). Deze honing is ook één van de ingrediënten van Bee honest cosmetics.

Natuurlijke ingrediënten
Als cosmetica-ingrediënt staat honing bekend om zijn verzachtende, helende en ontstekingsremmende werking. Honing is een puur natuurproduct. De bij maakt het van de nectar die zij haalt uit bloeiende planten en heesters. Bijen zijn ijverig: een liter nectar levert maar 150 gram honing op. Door de kleverige, suikerachtige samenstelling blijft honing vrij van bacteriën: het conserveert zichzelf. Naast honing gebruikt Bee honest cosmetics een aantal andere natuurproducten die de huid en haren gezond houden. Dit zijn natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, gelée royale, stuifmeel en propolis.

Voor meer informatie: www.beehonestcosmetics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven