Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ben & Jerry’s lanceert o.a. kledingcolllectie van biokatoen: Meet Me Halfway

Ben & Jerry’s en Makers Unite lanceren Meet Me Halfway: een limited edition lifestylecollectie met een bijzonder verhaal. De collectie is een samenwerking tussen lokale makers en nieuwkomers, die hun de mogelijkheid geeft hun talenten, kennis en vaardigheden in te zetten in een nieuwe omgeving. De handgemaakte sweaters, T-shirts en bowls in pastelkleuren zijn verkrijgbaar via de webshop.

“Sinds het bestaan van Ben & Jerry’s zetten we ons in voor een duurzame wereld waarin iedereen mee kan doen en we niemand buitensluiten. Daarvoor hebben we een lange traditie van samenwerking met partners die onze waarden delen”, zegt Pleun Lauwerier, Country Lead van Ben & Jerry’s Benelux. “Makers Unite is de perfecte match, voor het ontwerpen en maken van onze eerste limited edition lifestyle collectie.”

Melting barriers
De sociale onderneming Makers Unite verbindt locals en nieuwkomers (mensen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond) uit het creatieve vakgebied aan elkaar. Tijdens het maakproces bundelen de makers hun krachten en komen gesprekken op gang. De Syrische kunstenares Nagham Abu Assaf vertelt: “We hebben de collectie Meet Me Halfway genoemd omdat we geloven dat we, juist door onze verschillende culturen, achtergronden en persoonlijke verhalen, allemaal van elkaar kunnen leren. Deze duurzame collectie met een belangrijk verhaal is het resultaat.”

Ultiem bankhangen
Meet Me Halfway maakt van bankhangen een feestje. De collectie bestaat uit comfy sweaters en T-shirts gemaakt van hoogwaardig biologisch katoen en porseleinen bowls om je favo Ben & Jerry’s smaak uit te eten. De hoofdkleuren zijn pastelgroen, roze en blauw en een dubbelkleurige ‘melt-print’ staat symbool voor het Meet Me Halfway motto. Alle items zijn in gelimiteerde oplage verkrijgbaar via de webshop. De volledige winst wordt opnieuw geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe collecties door Makers Unite.

 

Publicatiedatum: