Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Find.Organic-bedrijvengids toont alle Amerikaanse bio-producten en -diensten

Het is niet gemakkelijk voor een biologische zadenhandelaar in Oregon om in contact te komen met die ene biologische graanteler in Iowa die biologische zaden nodig heeft of voor de biologische muesliproducent in Californië die milieuvriendelijke containers wil gebruiken om over het duurzame verpakkingsbedrijf in Texas te weten te komen. En het is zelfs nog moeilijker voor een biologische snackproducent in Europa om in contact te komen met een biologische pindakaas- en amandelboterproducent in New York.

Om dit contact mogelijk te maken en de snelgroeiende Amerikaanse biologische toeleveringsketen met elkaar te verbinden, heeft de Organic Trade Association zijn nieuwe Find.Organic-bedrijvengids gepubliceerd: de bron van informatie over alle Amerikaanse biologische producten en diensten.

Ondanks dat de biologische sector in een recordtempo is gegroeid, blijft de vraag naar biologische producten sneller groeien dan het aanbod. Find.Organic, dat ontwikkeld is door de Organic Trade Association, helpt de sector om deze uitdagingen aan te gaan door tussenpersoon te dienen zodat bedrijven binnen de Amerikaanse biologische toeleveringsketen elkaar kunnen vinden. Gebruikers kunnen zoeken naar de naam van ingrediënten en/of specifieke producten; biologische bedrijven vinden, variërend van biologische certificeerders tot bedrijfsadviseurs en leveranciers, en zoeken naar biologische producten die klaar zijn om geëxporteerd te worden. Ook staan er biologische vezels en soorten textiel, verzorgingsproducten, retailers, fabrieksproducten, bedrijfsdiensten en ecovriendelijke verpakkingen zijn in de bedrijvengids te vinden.

De nieuwe gids is het resultaat van het werk dat een werkgroep van de Organic Trade Association sinds november 2017 heeft uitgevoerd. Het doel van dit werk was de herintroductie van de online bedrijvengids van de organisatie. De werkgroep, met leden uit de gehele toeleveringsketen, heeft doelen voor de tool gecreëerd en kritische feedback gegeven om de gebruiksvriendelijkheid van de gids te garanderen.

Alle huidige leden van de handelsvereniging mogen in de bedrijvengids vermeld worden, net als in Amerika gevestigde bedrijven die wereldwijd biologische producten exporteren. De gids is zo ontworpen dat het gemakkelijk is om actieve leden van de Organic Trade Association te identificeren die op de Amerikaanse biologische exportmarkt opereren en plannen voor fraudepreventie in hun bedrijfsvoering hebben ingevoerd.

De ontwikkeling en het onderhoud van de nieuwe bedrijvengids wordt gesponsord door het Market Access Program (MAP) van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Het MAP-programma zorgt er ook voor dat de Organic Trade Association internationale kopers in contact kan brengen met binnenlandse biologische bedrijven, om zo het aantal Amerikaanse biologische export te vergroten. Voor Expo East werkt het U.S. Organic Worldwide-programma van de handelsorganisatie samen met Food Export Northeast om 18 kopers uit Aruba, Bulgarije, Canada, China, Colombia, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, Frankrijk, Guatemala, Hong Kong, Polen, Saudi Arabië, Singapore, Taiwan, de Verenigde Arabische Emiraten, het VK en Vietnam in contact te brengen met vertegenwoordigers van Amerikaanse biologische bedrijven.

Als een bedrijf op zoek is naar een bepaald ingrediënt voor zijn biologische producten, in contact wil komen met een bepaalde biologische certificeerder of distributeur, of zijn bedrijf uit wil breiden door producten te gaan exporteren, is het zeer gunstig voor hen om in de Find.Organics-bedrijvengids vermeld te worden. Bedrijven die graag in de gids vermeld willen worden, hoeven simpelweg het formulier op de website van Find.Organic in te vullen.

Voor meer informatie: find.organic   

Publicatiedatum: