Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Global Organic Textile Standard (GOTS) winnaar Stiftung Warentest

Bij een test van de Duitse organisatie die consumentenproducten test, Stiftung Warentest, is GOTS als beste uit de test gekozen op het gebied van 'Traceerbaarheid van kleding met een textielzegel'. "We hebben vijf zegels voor duurzame kleding onderzocht […] de Global Organic Textile Standard (GOTS) was het meest overtuigend", schrijft de Stiftung Warentest. GOTS is volgens de Stiftung Warentest de enige van de geteste certificeringen die volledige transparantie en traceerbaarheid biedt, terwijl daarnaast tijdens alle fases van de productie voldoen aan strikte en ecologische criteria van het veld tot het eindproduct.

Voor de test heeft Stiftung Warentest drie gecertificeerde kledingstukken van ieder zegel uitgekozen. Alle bedrijfs- en transactiecertificaten werden hierbij onderzocht. De bedrijfscertificaten bevestigen dat GOTS-gecertificeerde bedrijven produceren volgens de GOTS-criteria. Transactiecertificaten dienen als verzenddocumenten die bewijzen dat de kledingstukken zijn gecertificeerd. Onafhankelijke onderzoekers hebben bevestigd dat GOTS-gecertificeerd textiel volledig traceerbaar is: van de katoenteelt, het spinnen en breien tot het eindproduct. Ook voldoen ze aan de strenge ecologische en sociale criteria. "We zijn erg blij met deze geweldige erkenning van dit gerenommeerde instituut", zegt Franziska Dormann, de vertegenwoordiger van GOTS in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Producten mogen alleen met een GOTS-label worden verkocht als de volledige leveringsketen is gecertificeerd en de benodigde bedrijfs- en transactiecertificaten zijn behaald. Om een consistente kwaliteit van GOTS-gecertificeerd textiel te kunnen garanderen, worden er jaarlijks inspecties door GOTS goedgekeurde certificeerders uitgevoerd bij de gecertificeerde bedrijven.

Voor meer informatie: www.global-standard.org   

Publicatiedatum: