Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het Sekem-project kan een voorbeeld zijn voor de hele wereld"

Het eerste product van Demeter-textiel in Nederland is een feit

Tholen - Van het eerste textiel met Demeter-keurmerk in Nederland is een babyrompertje gemaakt. Het rompertje, dat voorzien is van de opdruk 'I am the Future', was voor het eerst te koop tijdens De Appelparade (9 en 10 juni op biologisch landgoed De Olmenhorst). Sigrid Koeleman-Lamers, blogster op Live Green Magazine, vertelt dat ze bewust gekozen heeft voor biodynamisch katoen van Sekem in Egypte. "Ik las het boek over Sekem en vond dat zo'n inspirerend verhaal. Dit levensproject van Dr. Ibrahim Abouleish kan een voorbeeld zijn voor de hele wereld. Hoe mooi is het als je bij de start van een mensenleven een steentje bij kan dragen aan dit project?"

Het product is echt bedoeld voor bij de geboorte. "Vlak na de geboorte besef je des te meer dat er voor dat prille mensenleven ook een mooie toekomst weggelegd moet zijn. Sekem laat zien dat dit kan en ik vond een rompertje hier heel mooi bij passen. Met dit product wil ik het bewustzijn over dit prachtige Egyptische project vergroten. Niet voor niets ontving Abouleish de alternatieve Nobelprijs voor zijn visie. Internationaal wordt zijn levenswerk gezien als een voorbeeldproject dat wereldwijd ingezet kan worden voor het verbeteren van levenskwaliteit."

Nadat ze op het idee was gekomen, heeft Sigrid allereerst contact opgenomen met Stichting Demeter. "Ik wilde van hen weten of het mogelijk was om een Demeter-keurmerk op dit product te krijgen. Dit geeft de consument de zekerheid dat alles klopt. Voor textiel was dit een heel nieuw verhaal voor de stichting die vooralsnog alleen met biodynamische landbouw voor voeding te maken had. Samen hebben we gekeken hoe we dit konden realiseren. Het voordeel is dat Sekem in Egypte beschikt over een internationaal Demeter-certificaat." Het hele traject heeft ongeveer een jaar in beslag genomen.

Op de website van Live Green Magazine staat een uitgebreid verhaal over Sekem. Klik hier om dit te lezen.

Het rompertje is online verkrijgbaar bij Live Green Magazine.