Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik vond het aanbod in verrassend design vaak ver te zoeken"

Nieuw kinderschoenenlabel gebruikt bio-katoen

Nederland heeft er een kinderschoenenlabel bij, genaamd Bear & Mees. Het nieuwe label is diervriendelijk en gemaakt van duurzame materialen. De schoentjes zijn voor kinderen in de leeftijd 3-9 jaar, gender-neutraal en handgemaakt in Portugal. Het katoen dat voor de schoentjes gebruikt wordt is GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standard). 

Diervriendelijk
Het  merk wil kinderen uitdagen om zich bewust te worden van de wereld waarin ze opgroeien. Veganistische schoenen hebben vaak een 'geitenwollensok' imago, maar daar wil Bear & Mees verandering in brengen. Bear & Mees wil kinderen aanspreken aan de hand van vrolijke prints uit het dierenrijk. Daarnaast maakt Bear & Mees op een speelse wijze een link met de plastic soep door schoentjes aan te bieden gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Nieuwe uitdaging
Nadat Ellen Rijntjes - Founder Bear & Mees - jarenlang de damesschoenen voor fashionlabel Fabienne Chapot heeft ontworpen, geproduceerd en verkocht, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Inmiddels moeder van twee zonen verwonderde ze zich over het feit dat de kinderschoenen qua design en kwaliteit vaak te wensen over lieten. Met daarbij een prijs die er niet om liegt.

Ellen: "Het blijft altijd de uitdaging om kwalitatieve kinderschoenen te vinden. Naast het feit dat kwalitatieve schoenen vaak erg aan de prijs zijn, vond ik het aanbod in verrassend design ook vaak ver te zoeken."

Om de schoentjes van Bear & Mees betaalbaar te houden, is ervoor gekozen om uitsluitend online te verkopen op www.bearmees.com.

Publicatiedatum: